21 november 2017

Dank voor het vertrouwen!

Gea Wielinga en Maarten Offinga, wethouders namens het CDA in de gemeente Súdwest-Fryslân, spreken hun dank uit voor het door de kiezers gestelde vertrouwen in de afgelopen jaren. “We hebben het vertrouwen van de kiezer al twee keer met de verkiezingen gekregen en hebben veel voor de samenleving kunnen realiseren,” zegt Gea Akkerman. “Dit hebben we gedaan met veel toewijding en plezier samen met ambtenaren, raadsleden en samenleving."

Als voorbeeld noemt ze de stabiele gemeentelijke financiën. Alle bezuinigingen ten spijt heeft Maarten Offinga als wethouder Financiën zes jaar lang de gemeentelijke belastingen gelijk weten te houden en die zekerheid wil hij de inwoners in de toekomst weer bieden. Daarnaast heeft hij het Grondbedrijf gezond gemaakt en de woningbouw zit weer fors in de lift. “De gemeente staat er nu financieel goed en gezond voor.  Dat geeft zekerheid voor de inwoners die niet zitten te wachten op fratsen."

“De kiezer vraagt om rust, stabiliteit en zekerheid. Die vraag - stabiliteit en zekerheid - heeft Gea Wielinga gerealiseerd op het gebied van de zorg”, zegt Maarten Offinga. “Haar leidmotief is: Zorg is leidend en niet de budgetten. De mens staat centraal en daardoor heeft het CDA een sterk sociaal profiel gekregen van een partij die tussen de mensen staat en er voor de inwoners is. Het goede behouden, maar durven veranderen en vernieuwen is wat de inwoners van ons vragen en dat maken we waar. Ook na 22 november!”

Het goede behouden, maar durven veranderen en vernieuwen

Maarten Offinga is trots op zijn Gea Wielinga die inhoudelijk erg sterk is in de verschillende dossiers maar vooral een leuke en gezellige collega is die naast een serieuze discussies heerlijk kan lachen. En een beetje plezier in je werk doet iedereen goed.

"We zijn dankbaar dat we heel veel voor deze gemeente en haar inwoners hebben kunnen betekenen en daardoor rust zekerheid en stabiliteit hebben kunnen realiseren. U kunt op ons rekenen!"

Gea Wielinga
Maarten Offinga

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.