11 mei 2018

Evaluatie Sneekweek

De Sneekweek is het grootste meerdaagse evenement in Súdwest-Fryslân. Duizenden mensen bezoeken in de week het Starteiland en de binnenstad van Sneek. Om dit in goede banen te leiden leveren veel partijen een grote inspanning. Vanwege de vele aspecten wordt de Sneekweek elk jaar geëvalueerd.

Complimenten voor zo’n groot evenement, wat van 7, nu naar 10 dagen is gegaan.

In de voorbereiding op en tijdens het evenement werken gemeente, politie, Veiligheidsregio Fryslân (brandweer en GHOR), beveiliging en geneeskundige diensten voortdurend samen om snel multidisciplinair te kunnen inspelen op zaken die zich voordoen. De gemeente voert daarbij de regie en faciliteert.

Goed georganiseerd en vele vrijwilligers zijn erbij betrokken om het de honderden duizenden naar de zin te maken. Ook goed voor de binnenstad en de naamsbekendheid van Sneek wat in de zomer de ‘place to be’ wil zijn.

Er zitten nu twee weekenden in en de organisatoren vinden zelf ook dat het tweede weekend meer een verschuiving naar cultuur mag zijn. Wij als CDA hebben er alle vertrouwen in dat de organisatoren met elkaar prima tot een invulling zullen komen.

In verhouding zijn er weinig klachten en overlast. Heet CDA maakt zich wel zorgen om het aantal jongeren wat met alcoholproblemen wordt opgenomen. Daarom heeft het CDA de volgende vragen gesteld:

  • Hoe zit het met de handhaving met name voor de jongeren in combinatie met alcohol
  • Iedere jongere met toxische verschijnselen vinden we één te veel Wat kan hieraan gedaan worden?
  • Wat wordt er gedaan met de aanbevelingen van de pilots?

De wethouder is het met ons eens en heeft ons uitleg gegeven over het nieuwe model wat ingaat voor jongeren in combinatie met alcohol. Wij vertrouwen op de goede uitwerking en blijven het kritisch volgen.

Volgend jaar komt de evaluatie weer op de agenda. Dan nemen we ook de invulling en lengte van het evenement mee in onze overweging.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.