22 december 2016

Keuzes maken - Kerstboodschap CDA Súdwest-Fryslân

De wereld, de maatschappij verandert snel en hoe gaan wij hier mee om? Voor iedereen is dit anders, de een ziet het als een bedreiging, de ander ziet het als een kans! Dan is vaak het verschil: wie ben ik, wat denk ik, hoe ga ik hier mee om?

Wat wij als Nederlanders wel kunnen is kiezen wie wij willen zijn, waar we bij willen horen. Deze keuzes maken wij zelf, dat is onze vrijheid. Zo kiezen onze nieuwe Nederlanders voor een beter bestaan, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun kinderen: zij moeten het beter krijgen dan henzelf!

Ook wij als inwoners van dit mooie land mogen kiezen op weg naar een toekomst. Dat er kinderen in dit land opgroeien in armoede en zware omstandigheden is iets wat wij niet moeten willen, het hoort niet zo te zijn, maar het is er wel! De tweedeling dreigt in onze maatschappij: mensen met heel weinig en mensen met heel veel die elkaar niet meer ontmoeten. Dit is een bedreiging voor ons allemaal!

Gelukkig zijn er mensen die wel een keuze willen maken en zich inzetten tegen deze tweedeling, die opstaan en de handen uit de mouwen steken! Dit is ook het CDA Súdwest-Fryslân!

Het besef dat wij als mensen maar tijdelijk op aarde aanwezig zijn, hebben veel mensen niet meer. Het populisme heeft hierdoor goede grond gevonden en heeft op korte termijn succes. Maar wat is dit succes eigenlijk waard? Dit speelde ook 2000 jaar geleden in de tijd van Jezus, de basis van het Christendom en de vorming van een nieuwe beschaving. Hierbij moeten wij ook alle andere geloven noemen die de liefde als het grootste goed ervaren in woord en daad.

Ook het CDA weet dat er op een andere manier omgegaan moet worden met de vraagstukken van deze tijd. De menselijke maat! Rust, Reinheid en Regelmaat zijn zo gek nog niet!  Waar het CDA voor staat is de kwaliteit van leven voor alle mensen! De initiatieven uit de dorpen, wijken en steden, zijn richtingaanwijzers voor welke besluiten genomen moeten worden in onze gemeente, dit doen wij als CDA Súdwest-Fryslân!

De basis van het CDA zijn de waarden en normen vanuit de bijbel, met altijd aandacht voor hen die het zelf niet kunnen!

Voor alle mensen de beste wensen voor 2017 van het CDA Súdwest-Fryslân!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.