12 oktober 2010

Maarten Offinga nieuwe lijsttrekker CDA Súdwest Fryslân

WORKUM – Het bestuur van het CDA Súdwest Fryslân heeft vandaag Maarten Offinga uit Workum benoemd als de nieuwe lijsttrekker. De vacature voor lijsttrekker ontstond deze week onverwachts nadat lijsttrekker Jan Bargboer uit Sneek zich wegens persoonlijke omstandigheden terug moest trekken.

Maarten Offinga is geen onbekende binnen het CDA Súdwest Fryslân. De nieuwe lijsttrekker stond al op nummer twee van de kandidatenlijst . Maarten Offinga is 47 jaar en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Workum. In het dagelijkse leven is Maarten Offinga werkzaam als directeur van Legyon BV. Dit is een initiatief van TNO bedrijven en Vitens NV dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve producten op het gebied van de diagnostiek en watertechnologie.

Het bestuur van het CDA Súdwest Fryslân spreekt haar waardering uit voor het feit dat Maarten Offinga nu onverwachts het roer over wil nemen. Het bestuur voegt er aan toe dat zij veel vertrouwen heeft in de capaciteiten van Maarten Offinga.  “Het vertrek van Jan Bargboer is een forse tegenslag, maar juist daarom voelen we ons nog meer verplicht om voor het CDA Súdwest Fryslân een heel goed verkiezingsresultaat neer te zetten”, aldus Douwe Tamminga. "Het bestuur is ervan overtuigd dat Maarten Offinga samen met de kandidaten een goed resultaat neer zal zetten waar we allen trots op zullen zijn."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.