Beroep: Adviseur werk
Woonplaats: IJlst

Waarom CDA?

Het CDA gaat voor een leefbare gemeente die we door willen geven! Samen en voor elkaar. Daarom ben ik verkiesbaar voor het CDA en wil ik mij inzetten voor:

 • Meer woningen, ook voor starters, waardoor wonen in elke kern mogelijk blijft voor iedereen
 • Het stimuleren van sport en daardoor ook het behoud van sportverenigingen
 • Het tegengaan van eenzaamheid en werkloosheid
 • Een duurzame gemeente die we door kunnen geven
 • Voldoende zorg en ondersteuning voor onze kwetsbare inwoner
 • Een omgeving waar wij ons veilig kunnen voelen
 • Het stimuleren van (startend) ondernemerschap
 • Veilige en goed onderhouden wegen, openbaar groen en speelgelegenheden

Voor een leefbare gemeente die we door willen geven!

…En meer:

Buiten mijn studententijd om heb ik altijd, met veel plezier, in IJlst gewoond. Samen met mijn vriendin en zoon (2016) zijn we sinds kort verhuisd naar ons eerste koopwoning daar. Het kopen of huren van een woning is voor mijn generatie helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een probleem waar helaas velen tegenaan lopen en wat ten koste gaat van de leefbaarheid van kleinere plaatsen. Daarom zet ik mij in voor de (om)bouw van meer woningen of appartementen om zodoende iedereen een plaats te bieden waar hij of zij wil wonen.

Zo heb ik mij altijd ingezet voor een leefbare samenleving. Als jongere begon dit al met het op nieuw op te zetten jeugd- jongerenwerk waar op dat moment behoefte aan was. Als bestuurslid van de tennisvereniging heb ik mij later ingezet voor deze sportvereniging op het gebied van PR en ledenwerving. Dit om de vereniging zo goed mogelijk draaiende te houden, iets waar vele sportverenigingen moeite mee hebben op dit moment. Sportvereniging zijn erg belangrijk voor een leefbare omgeving en verdienen zodanig ook zeker de  aandacht vanuit de gemeente.

Na het behalen van mijn opleiding personeel & arbeid in 2009 ben ik voornamelijk ook werkzaam geweest in deze branche. Naast dat ik enkele jaren als consultant in de arbeidsbemiddeling heb gewerkt ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de re-integratie. Op dit moment ben ik werkzaam als adviseur bemiddeling bij het UWV-werkbedrijf in Leeuwarden. In deze functie bemiddel ik werkzoekenden die werkzaam zijn geweest in een functie waar nog weinig mogelijkheden in zijn, naar een ander beroep waar wel kans op werk in is. Een functie die erg veel voldoening geeft als je iemand weer perspectief biedt.

De kennis op dit gebied kan ik ook goed toepassen in mijn functie als lid van de steunfractie. Niemand mag aan de kant blijven staan en iedereen verdient een kans!

Bestuurlijke ervaring

 • 2016 - heden: Steunfractielid CDA Súdwest Fryslân
 • 2014 - 2016: Bestuurslid CDA Súdwest Fryslân
 • 2012 – 2017: PR-bestuurslid, Tennisvereniging LTC IJlst
 • 2004 – 2011: Algemeen bestuurslid, Jeugd- en jongerenwerk te IJlst

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.