12 juli 2017

Gastvrij Kening State

 

Dinsdag ontving de directie van ECR Kening State een delegatie van CDA Waadhoeke. Als voorbereiding op de nieuwe gemeente per 1 januari 2018 bezoekt het CDA allerlei ondernemingen, accommodaties en verenigingen in Waadhoeke.


De woonzorgvoorziening Kening State is sinds 2016 gevestigd in het voormalig psychiatrisch ziekenhuis Groot Lankum . Voor Franeker is het een geweldige boppeslach dat dit prachtige rijksmonument uit 1930 na meer dan 10 jaar leegstand weer een mooie functie heeft gekregen. De directie van ECR, bij monde van mevrouw Maria Scholts is uitermate trots en vol vertrouwen; ‘Van de 61 appartementen zijn inmiddels 17 verhuurd. We gaan er van uit dat dit aantal eind dit jaar verdubbelt en dat eind volgend jaar alle 61 appartementen bewoond zullen zijn’. Daarmee zal Kening State voor veel werkgelegenheid zorgen. Naast de 61 appartementen kent deze locatie ook; 9 zorghotel studio’s, een kapper, pedicure en schoonheidssalon.

 

ECR is een echt familiebedrijf met een duidelijke visie op de zorg. De zorg is zorgelijk, maar ‘Gaat niet, bestaat niet’ is het adagium. Naast professionele zorg is er een multidisciplinair team met o.a. vrijwilligers en mantelzorgers waarmee wordt geprobeerd om aan alle mogelijke woonwensen tegemoet te komen.  Zo heeft ECR met veel ondernemerslef en creativiteit een antwoord gevonden op het schrikbeeld van het verzorgingsthuis.

 

Kening State is erg actief met rondleidingen, open dagen en opentafeldiners. Zo kunt u elke vrijdagochtend een rondleiding krijgen, is er donderdag 20 juli weer een Opentafeldiner en zijn er maandelijks opendagen.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.