28 april 2021

Nieuwsbrief April 2021

Voorwoord

Met de verkiezingsnederlaag nog vers in het geheugen, de daaropvolgende gebeurtenissen rondom de ‘functie elders’ en de onderhandelingsstijl van Hoekstra, zijn de afgelopen maanden allerminst rustig verlopen. Het Paasweekend was als moment waarin ruimte was voor bezinning en rust meer dan welkom. Nu, na de Pasen, is het tijd voor een nieuw begin. Niet alleen voor onze landelijke afdeling maar ook voor ons als CDA – Waadhoeke.

In deze nieuwsbrief presenteren zich twee nieuwe bestuursleden, ook een teken van een nieuw begin. Samen zullen zij zich inzetten voor het secretariaat. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, een zeer belangrijke taak. Tijdens deze verkiezingen moet onze lokale afdeling er net als altijd weer staan. Met een mix van nieuw elan, frisheid, expertise, ervaring, gezonde overmoed en oprechtheid gaat dat zeker lukken. Deze blend maakt ons sterk én uniek.

Het secretariaat van CDA-Waadhoeke

Willyanne Bartlema en Janny Wijbenga runnen samen het secretariaat van CDA Waadhoeke. Beide zitten ze nog niet zo lang in het bestuur en zij stellen zich graag aan u voor!

Willyanne Bartlema

27 jaar en geboren in Franeker. Hier woon ik momenteel weer samen met mijn vriend. Doordeweeks sta ik het liefst op de bouw om te controleren of het allemaal naar wens verloopt. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met interieur en kleur ook ben ik veel in de natuur te vinden en kan ik ontzettend genieten wat de seizoenen bieden.

Sinds november run ik samen met Janny het secretariaat van CDA Waadhoeke, een functie die nu in de corona tijden misschien wel belangrijker is dan anders. Wij houden jullie graag op de hoogte van de plannen en ontwikkelingen binnen het bestuur van CDA Waadhoeke en natuurlijk alle informatie omtrent voor de verkiezingen van 2022. 

Janny Wijbenga

Samen met mijn man en drie kinderen in de leeftijd van 14, 12 en 9 woon ik op het Bildt in

Nij Altoenae. Vanuit daar run ik ook mijn eigen bedrijf WIJbenga coaching en advies. Ik ondersteun profit en non-profit organisaties met het behalen van hun doelstellingen op het gebied van HRM. Daarnaast begeleid ik als Trajectbegeleider|Jobcoach deelnemers naar het vinden van een betaalde baan.

Zowel in mijn werk als in mijn privéleven houd ik van uitdagingen. Als ik al niet aan het klussen ben in- en rondom ons huis dan vind je me wel ergens aan de wandel of in onze tuin. Ik vind het belangrijk om sociaal maatschappelijk betrokken te zijn en op die manier iets voor de ander te kunnen betekenen. Een van de redenen waarom ik lid ben geworden van het CDA, nu in het bestuur zit en voorzitter ben van SchuldHulpMaatje Waadhoeke. Een stichting die mensen met (dreigende) schulden belangeloos en kosteloos helpt naar een schuldenvrij leven.

Het is ontzettend fijn om samen met Willyanne het secretariaat van CDA Waadhoeke te mogen runnen. Op deze manier kunnen we de taken goed verdelen en onze talenten inzetten, zodat u kunnen voorzien van up-to-date informatie.

De Algemene Ledenvergadering

De ALV staat gepland voor 28 april 2021. Helaas zoals eerder vermeld kunnen wij de ALV wederom niet fysiek organiseren. Zoals aangekondigd zullen we op deze avond een ALV combineren met de ALV van CDA Fryslân en een interessante themabijeenkomst.

Het programma van de ALV is als volgt:

ALV CDA Fryslân - 19.30 uur

Themabijeenkomst wonen - 20.00 uur

ALV gemeentelijke afdelingen - 21.00 uur

Via Dirk bent u middels een mail op de hoogte gesteld, mocht dit zijn misgegaan dan kunt u die aangeven via [email protected] en zorgen wij ervoor dat u de ALV kunt bijwonen.

Verkiezingen

Zoek jij een functie elders? En wil je meepraten over lokale onderwerpen zoals economie, woningbouw en duurzaamheid? Solliciteer dan naar een plek op de kandidatenlijst van CDA Waadhoeke!

Achter de schermen zijn wij al druk bezig met de verkiezingen van aankomend jaar. Onlangs hebben wij de vertrouwenscommissie vastgesteld. Wij zijn blij dat Gert Jan Bremen, Griet de Boer, Sietske Poepjes en Kees Zijlstra de vertrouwenscommissie willen vertegenwoordigen.

Het globale tijdspad is als volgt ingevuld.

Aanmelden kandidaten tot 17 mei 2021;

Selecteren kandidaten tot augustus 2021;

Lijst bekendmaken CDA Leden september 2021;

Lijst publiekelijk bekend maken oktober 2021.

Afgelopen week is ook onze advertentie en promotie filmpje online gegaan.

Nawoord

Als bestuur, fractie en wethouders van CDA Waadhoeke vinden wij het belangrijk dat de CDA leden van de Waadhoeke betrokken zijn bij de nieuwe verkiezingen in 2022. En hopen snel weer een fysieke ALV, Netwerk diner of iets dergelijks te organiseren. Ook vragen wij jullie wederom om feedback zodat wij ons als CDA Waadhoeke in kunnen zetten in uw wijk, buurt of dorp. Dit kunnen jullie doorgeven via het bovenstaande mailadres.

Nogmaals wij hopen jullie snel te ontmoeten en wensen jullie allen een fijne zomer toe.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.