24 februari 2018

Campagne draait op volle toeren

Wat doet het CDA Weststellingwerf in de campagnetijd?

Nadat op 13 januari de CDA campagne werd afgetrapt bij de familie Reuvekamp hebben de kandidaat-raadsleden bepaald niet stilgezeten. Elke zaterdagochtend is de CDA caravan onderweg, in de dorpen worden flyers uitgedeeld en heel veel gesprekken gevoerd. De dorpentour wordt, na 10 weken, op 17 maart ('s middags) afgesloten in de Lindewijk.

Daarnaast wordt er volop geplakt. Een poster van lijsttrekker Frans Kloosterman hangt al enkele weken aan de grote verkiezingsborden. In Noordwolde moest er helaas opnieuw geplakt worden, vandalen hadden alle posters beschadigd en/of verwijderd. Inmiddels zijn ook de eerste banners geplaatst en de eerste borden aan lantarenpalen gehangen. Dat levert mooie plaatjes op: Frans die Frans bevestigt (zie foto).

De eerste debatten zijn gevoerd: in het Buurthuus te Noordwolde, de Mix in Wolvega en een gespreksavond bij de WAS (Weststellingwerfse Aannemers Sociëteit). Binnenkort volgen nog debatavonden bij de LFB en op 19 maart de VKD i.s.m. LTO Noord Weststellingwerf.

En het CDA heeft activiteiten die elke campagnetijd terugkeren zoals de Stationsactie op 20 maart waarbij de treinreizigers met verse broodjes en sapjes worden opgeroepen om toch vooral te gaan stemmen.

Een jaarlijks terugkerende actie is de Valentijnsactie (14 feb.) waarbij het CDA in de hoofdstraat van Wolvega aanwezig is om te horen wat mensen op hun hart hebben.
Op 10 maart a..s. is er voor de vrouwen weer het traditionele Vrouwenontbijt bij Van der Valk, ter ere van Internationale Vrouwendag. Dit jaar zijn vrouwelijke (MKB)onderneemster uitgenodigd.

Bijzonder deze campagne was de excursie naar kleine windmolens in Groningen die lijsttrekker Frans Kloosterman heeft georganiseerd. Meer hierover leest u in een apart nieuwsbericht op de CDA site.

Al deze activiteiten worden gedaan om zoveel mogelijk mensen op te roepen om gebruik te maken van hun stemrecht en om bekend te maken waarvoor het CDA Weststellingwerf zich de komende vier jaren gaat inzetten. Bovendien is het een goede en directe manier om te horen wat de inwoners van Weststellingwerf belangrijk vinden.

Voor de CDA teamleden is het een drukke maar bijzonder leuke periode. Campagnevoeren is, behalve dit jaar wel heel erg koud, vooral ook heel gezellig, de sfeer is goed en er wordt heel wat gelachen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.