06 april 2020

Coronavirus

Het is een onwerkelijke tijd waarin we momenteel leven. De bestrijding van het Coronavirus heeft landelijk en mondiaal de hoogste prioriteit.
  
Door de regering zijn veel en ingrijpende maatregelen ingesteld die van grote invloed zijn op onze samenleving. Zo hebben onder meer ondernemers het direct en indirect zwaar doordat ze hun deuren moeten sluiten voor het publiek; werknemers zitten thuis, soms om te werken maar helaas soms ook met een ontslagbrief; scholen zijn gesloten en samenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden.
Aan ons wordt gevraagd om anderhalve meter afstand tot elkaar te nemen om de verspreiding van dit virus tegen te gaan. 
  
In veel gevallen kunnen we niet bij onze dierbaren zijn, denk aan de verpleeg- en verzorgingshuizen, de ziekenhuizen (IC afdelingen) en het mijden van onze ouderen vanwege de grote risico`s die zij lopen. Dat is emotioneel zwaar. Het vergt veel van ons en daarom is het zo  belangrijk om als samenleving er voor elkaar te zijn en met elkaar te werken aan onze toekomst
  
We kunnen helpen daar waar het mogelijk is. 
En eenieder van ons kan een kaarsje opsteken voor onze dierbaren. Als teken van aandacht en warmte van de ene mens voor de andere mens. 
We kunnen voor elkaar bidden, de kracht van gebed is troostend en bemoedigend, voor onszelf en de ander. Zo kan ook gebed een verbinding zijn tussen mensen. En verbinding is onze kracht in de samenleving.  

We willen onze waardering uitspreken voor iedereen die nu onder zware omstandigheden hun werk moeten doen. We denken dan als eerste aan de zorg maar vergeten daarbij niet al die andere diensten en beroepen die, juist ook nu, onmisbaar zijn! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.