03 november 2020

Fietspad langs de Linde

De zorgen en aandachtspunten die bij de CDA fractie leven m.b.t. tot het hele fietspad langs de Linde hebben we in de commissievergadering al met u gedeeld.

Wij zien nog wel wat beren op het fietspad verschijnen,
zoals de termijn waarin de aankoop van de gronden voor fase drie gaat lukken,
het ontbreken van de verdere planning en opdrachtgeverschap daarna,
maar ook het toekomstige onderhoud van het pad en dan met name de bermen daarlangs. We gaven de tip om al bij de inrichting van het fietspad rekening te houden met het toekomstige onderhoud van de bermen.

Het optimisme in het antwoord van de wethouder maakte toen van die beren hele kleine teddybeertjes. Dat optimisme werkt aanstekelijk en nemen we graag over.

Want als er iets is wat wij als fractie graag gerealiseerd willen zien, dan is dat het fietspad langs de Linde. Eén van de mooiste plekjes in onze prachtige gemeente, bijzonder vanwege de natuurwaarden, bijzonder vanwege de geschiedenis, bijzonder in het landschap… Dat willen we graag voor iedereen toegankelijk maken, voor al onze inwoners en ook voor toeristen.

En ja, het gaat heel veel geld kosten maar zeker in deze Coronatijd weten we inmiddels toch hoe belangrijk het is om de ruimte te hebben, om lekker naar buiten te kunnen gaan en daar een heerlijk stuk te wandelen of te fietsen.
Het is goed voor de gezondheid. Het is goed voor de recreatiesector, goed voor de economie.
En dus zeggen wij met veel enthousiasme Ja tegen de realisering van het fietspad langs de Linde en stemmen we in met dit raadsbesluit waarin we het geld (vanuit het dynamisch investeringsfonds) beschikbaar stellen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.