24 maart 2018

Frans Kloosterman neemt als beoogd wethouder geen zitting in de raad

CDA begint nieuwe raadsperiode met vast kwartet.

CDA Weststellingwerf heeft na de gemeenteraadsverkiezingen haar vier zetels behouden en kan door met haar werk. ,,Het gemotiveerde team gaat enthousiast aan de slag na een goed voorbereide aanloop naar de verkiezingen”, vertelt lijsttrekker Frans Kloosterman. Hij neemt, ondanks zijn eerste plek op de kandidatenlijst, zelf geen zitting in de raad.

De partij gaat de nieuwe periode tegemoet met een fris team. Hans Visser uit Oldeholtpade, Marcel Bos uit Wolvega, Vera van der Zee uit Wolvega en Afke Kester-Tamminga uit Noordwolde zullen in principe een plek in raad krijgen. CDA Weststellingwerf heeft in de aanloop naar de verkiezingen duidelijk aangegeven dat Frans Kloosterman uit Boijl na de verkiezingen voor de partij de beoogd wethouder is. Hij heeft vanuit dat oogpunt gekozen om geen deel uit te maken van de nieuwe raad. ,,We willen op deze manier zorgen voor een juiste en goede opbouw van de fractie”, verklaart hij. Hiermee is in principe de dag na de verkiezingsuitslag al begonnen. ,,Tijdelijkheid van zitting in de raad willen we zoveel als mogelijk voorkomen.”

Vanuit het motto van het verkiezingsprogramma van het CDA ‘Samen voor elkaar’ geeft Kloosterman aan dat voor de partij het collectief belangrijk is en alle kandidaten de ruimte moeten hebben om te ontwikkelen. ,,De CDA-stemmers wil ik bedanken voor hun stem en steun. De warme contacten, belangstelling en betrokkenheid van onze inwoners is voor ons vertrouwen in ons politieke werk.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.