13 augustus 2020

Kruising West- en Oostvierdeparten met N353

Donderdag 6 augustus vond er opnieuw een ernstig ongeval plaats op de kruising van de Oost- en Westvierdeparten met de Nieuweg en Koningin Wilhelminalaan (de N353).
Het derde in de afgelopen twee jaar. Met daarnaast nog de vaak kleinere ongevallen waarbij geen hulpdiensten worden ingeschakeld en die derhalve ook nergens geregistreerd staan. En  de vele bijna-ongelukken.
In het verleden waren er op deze gevaarlijke kruising doden te betreuren, sinds de (meerdere) reconstructies die er hebben plaatsgevonden is dat niet meer voorgekomen. Maar ziekenhuisopnames, enorme blikschades, de herhaalde inzet van de hulpdiensten en natuurlijk vooral de enorme pijn en schrik van de betrokkenen zijn nog steeds geen verleden tijd. 

De kruising kenmerkt zich door een bocht in de doorgaande weg (N353) en twee zijwegen die niet recht tegenover elkaar liggen, bovendien staat een daarvan in een hoek van ongeveer 70 graden op de doorgaande weg. Daarnaast wordt het zicht belemmerd door dikke eiken en een huis. Zelfs bij lage snelheden schrikken automobilisten nog van elkaar en overwachte uitwijkmaneuvres kunnen funest zijn.

De CDA fractie heeft voor deze gevaarlijke kruising opnieuw aandacht gevraagd bij het college en bij de Provinciale Staten. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.