21 december 2018

Arjan Tolkamp uit IJzerlo is CDA-kandidaat Provinciale verkiezingen 20 maart 2019

ARJAN TOLKAMP,

boer uit IJzerlo,heeft zich kandidaat gesteld voor de provinciale verkiezingen op 20 maart 2019. Hij is op plek 8 van de CDA-lijst terecht gekomen, waarmee we hem van harte feliciteren.

Na de Hogere Agrarische School in Dronten (CAH), richting Veehouderij, werkte Arjan bij een mengvoederbedrijf als rundveespecialist. Daarna was hij accountmanager bij een advies en accountantsorganisatie. 
Sinds 2015 is hij als mede-eigenaar van een jongveeopfokbedrijf actief agrarisch ondernemer. Daarnaast is hij agrarisch adviseur en daarin dè man van de mineralen.

Wat brengt Arjan ertoe om zich kandidaat te stellen voor de Provinciale verkiezingen?

Gepassioneerd vertelt hij over zijn werk als boer en agrarisch adviseur. Dat hij daardoor vaak in Den Haag te vinden is als lobbyist over het mestbeleid. Maar ook wat de gevolgen zijn van de onduidelijkheden omtrent de Programma Aanpak Stikstof (PAS) wetgeving voor de agrarische sector en andere sectoren, bijvoorbeeld bij het verlenen van vergunningen voor de aanleg van wegen en industriële werkzaamheden waar ook stikstof vrij komt. Hij is veel bezig met corrigeren en repareren achteraf. 
Arjan zit liever aan de voorkant aan de knoppen te draaien.
Omdat de provincie de uitvoerende taak heeft rondom stikstofwetgeving wil hij graag zijn kennis en gedrevenheid inzetten bij de provincie en stelt zich daarom kandidaat.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.