11 april 2020

Paasgroet

Beste leden van het CDA Aalten-Dinxperlo,

Binnen enkele weken is het leven door de Corona-crisis voor velen van u ingrijpend veranderd. De maatregelen die we met elkaar in acht nemen, hoe nodig ze ook zijn, brengen ons dagelijkse leven uit balans. Dat voelen we allemaal. We zien de beelden uit andere gebieden en landen en vragen ons af wat ons nog te wachten staat, hoe lang het nog gaat duren. Maar we houden ons samen aan de regels, omdat we ons verantwoordelijk voelen voor elkaar.

Iedereen beleeft deze tijd op zijn eigen manier, heeft zijn eigen verhaal. De bewoner van een verzorgingshuis, die plots geen bezoek meer mag ontvangen. Schoolgaande kinderen, die hun vriendjes en vriendinnetjes missen. Ondernemers die hun bedrijf, waar ze zo hard voor hebben gewerkt, in de gevarenzone terecht zien komen. Mensen die bang zijn om hun baan te verliezen. We hebben allemaal zorgen over wat nog komen gaat. Door de ‘sociale onthouding’ kunnen we die zorgen ook niet altijd even makkelijk met elkaar delen. Dus zoeken we naar andere manieren om toch contact te houden. Want zonder contact kan niemand. Wie had dit twee maanden geleden gedacht. Dagelijks bereiken ons aangrijpende verhalen van mensen. Het is heftig wat er gebeurt. Met deze brief willen wij u allen een groot hart onder de riem steken. We leven met u mee en delen uw zorgen. Corona kunnen we niet wegnemen, maar u kunt erop vertrouwen dat we juist ook nu ons best doen om die dingen te doen die nodig zijn om het leed te verzachten. En om te zorgen dat onze gemeente ook na de crisis gezond verder kan. Want ook al is het stil op straat; de zorg voor elkaar en voor onze gemeenschap is nog nooit zo belangrijk geweest.

Politieke kleur doet er dan even minder toe. We werken samen om te steunen waar het kan en om de juiste keuzes te maken in het belang van onze inwoners. Op deze plaats past een groot compliment aan alle fracties in de raad en aan het college. Wat ons bindt is nu even veel belangrijker als wat ons onderscheidt.

We zijn hulpvaardig en veerkrachtig hier in de Achterhoek. Ook in onze gemeente ontstaan tal van initiatieven om elkaar te helpen. Van het boodschappen doen voor mensen die dat nu niet kunnen tot online-danslessen van een plaatselijke dansschool. Van bloemen voor verzorgingshuizen tot maaltijdservices. We lopen een stapje harder voor de ander. Dit is Naoberschap 2.0! Geweldig om te zien!

We hebben meer dan ooit respect voor mensen in vitale beroepen, die ons overeind houden als het erop aan komt. De snelheid waarmee leerkrachten inspelen op de situatie en volledig op afstand lesgeven is echt een prestatie. De gezondheidszorg, de veiligheidsdiensten, de mensen die de schappen vullen in de supermarkt; ze verdienen allemaal een diepe buiging. En als de crisis voorbij is, laat ons dan die waardering blijven tonen. Want zij gaan ook dan gewoon door.
Bovenal zijn we trots op onze inwoners, op u. Door de aanbevelingen en regels zoveel mogelijk te volgen, houden we het virus zoveel mogelijk in toom. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar juist ook voor de mensen om ons heen. Uit respect. Zo hoort dat en zo werkt dat hier. Laten we dat volhouden, want we zijn er nog niet.

Voor het CDA betekent deze crisis omschakelen. We vergaderen via video-verbindingen, want we zoeken elkaar niet op. Ook de Algemene Ledenvergadering, die eind april zou plaatsvinden, kan vanwege de maatregelen niet doorgaan. We weten nog niet zeker of het mogelijk is om voor de zomer een nieuwe datum te plannen. U hoort van ons zodra dat duidelijk wordt. Ondertussen willen we u wel blijven informeren over wat we allemaal aan het doen zijn. In de komende weken kunt u daarom een nieuwsbrief van ons verwachten, met daarin de laatste ontwikkelingen.

Pasen staat voor de deur. Een feest om samen te vieren en om elkaar op te zoeken. Een feest van verbinding. Dit jaar zal het anders zijn. We zullen elkaar bellen, misschien een bloemetje voor de deur zetten en vooral veel aan elkaar denken. Dat is misschien wel het meest typerende aan deze tijd: fysiek houden we afstand, maar de verbondenheid groeit. Een mooie gedachte om de feestdagen mee in te gaan.

Wij wensen u van harte een mooi en gezegend paasfeest toe. Blijf op elkaar letten en blijf de maatregelen volgen, dan komen we deze crisis samen door.

Namens het bestuur, de fractie en de wethouders van het CDA Aalten-Dinxperlo.
Hans te Lindert, Wethouder
Ted Kok, Wethouder 
Raimond Smit, Fractievoorzitter
Arnold Joost, Bestuursvoorzitter     

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.