17 juni 2022

Afscheid én nieuwe installatie

Tijdens de raadsvergadering van 16 juni in de gemeente Apeldoorn waren voor het CDA Apeldoorn 2 bijzondere momenten geagendeerd. Het afscheid van raadslid Jan-Dirk van der Borg én de installatie van zijn opvolger in de raad. De ervaren Martin Fransen. 
 

Met een indrukwekkende speech van burgemeester Heerts en een staande ovatie werd in het bijzijn van zijn vrouw en vader afscheid genomen van 12 jaar Van der Borg in de Apeldoornse politiek. De altijd kalme Van der Borg heeft voor rust gezorgd in verhitte debatten en genoot een natuurlijk gezag in de raad. Als Wethouder in het gebied waar de roots van Van der Borg liggen zullen ze blij zijn met deze aanwinst. 

Van der Borg bedankte alle politieke vrienden in Apeldoorn geheel in zijn eigen kalme stijl. 

Voor het CDA Apeldoorn betekent dit dat Martin Fransen de raadszetel opvult. Als derde op de kandidatenlijst was Fransen de eerst-gerechtigde. Hij grijpt deze kans ook met beide handen aan. 

Martin Fransen heeft in de afgelopen jaren al deelgenomen aan de fractie als fractievertegenwoordiger en heeft al eerder een positie als raadslid vervuld. Het CDA Apeldoorn is daarom blij dat de fractie op sterkte blijft en kijkt met vertrouwen vooruit. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.