19 maart 2018

CDA Apeldoorn blijft zich zorgen maken over dreigende sluiting van ontmoetingsplekken

Onlangs hebben het CDA Apeldoorn en de PvdA Apeldoorn aandacht gevraagd voor de dreigende sluiting van de ontmoetingsplek bij Mandala. Naar aanleiding van de berichtgeving rondom Mandala, zijn bij het CDA Apeldoorn nieuwe signalen binnen gekregen van ouderen die teleurgesteld zijn dat ook hun ontmoetingsplek dreigt te sluiten. Dat leidt tot veel onrust, omdat zij de spelactiviteiten en mogelijkheden van ontmoeting dreigen kwijt te raken. Concreet hebben wij signalen ontvangen van Avondzon. En weten we dat De Brink in Loenen eveneens een aanvraag heeft gedaan die is afgewezen.
 
Hans Wegman, raadslid voor het CDA Apeldoorn: “Het CDA Apeldoorn maakt zich hier grote zorgen over! Vaak hebben ouderen gekozen voor een woning in een zorgcentrum vanwege de mogelijke deelname aan activiteiten. Ook mag voor zelfstandig wonende ouderen, de reistijd naar een ontmoetingsplek niet te groot zijn.”
 
Het CDA Apeldoorn heeft naar aanleiding hiervan wederom vragen gesteld aan het college. De angst is gerezen dat er meerdere subsidieaanvragen van ontmoetingsplekken zijn afgewezen, op basis van een verkeerd ingediende aanvraag of onjuiste toetsing. Bij Mandala is dat aan het licht gekomen, maar hoe zit het met de overige plekken? Hans Wegman: “wij hopen dat het college onze zorgen kan wegnemen en dat de voor Apeldoorn zo belangrijke ontmoetingsplekken kunnen blijven bestaan”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.