16 december 2020

CDA Apeldoorn kiest voor RTV Apeldoorn

Wijzigingsvoorstel
Het CDA Apeldoorn dient aanstaande donderdag 17 december samen met de SP, PvdA, SGP, VSP en GB Apeldoorn een amendement in om er voor te zorgen dat RTV Apeldoorn de komende vijf jaar de lokale omroep in de gemeente Apeldoorn blijft.

Uitzendvergunning
Eens in de vijf jaar verleent het Commissariaat voor de Media een nieuwe uitzendvergunning voor een lokale publieke omroep. Voor de komende vijf jaar hebben RTV Apeldoorn, Valouwe Media Stichting en Veluwe Centraal een aanvraag ingediend om aangewezen te worden als lokale publieke media-instelling. Het is de taak van de gemeenteraad om een advies uit te brengen aan het Commissariaat. Op basis van de drie aanvragen adviseert het college om Valouwe Media Stichting bij het Commissariaat voor te dragen als de nieuwe lokale omroep. Het CDA Apeldoorn is het niet eens met deze keuze.

Motivatie
Wat het CDA Apeldoorn betreft heeft RTV Apeldoorn zich bewezen als een serieuze en professionele organisatie met een ruime diversiteit aan radio- en televisieprogramma’s voor breed scala aan doelgroepen in Apeldoorn. Daarnaast is RTV Apeldoorn met meer dan 140 vrijwilligers verankerd in de Apeldoornse samenleving.

Elbert Mulder, fractievertegenwoordiger CDA Apeldoorn

LINK NAAR HET AMENDEMENT

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.