17 maart 2023

CDA Apeldoorn vertoont lichte groei bij Gelderse verkiezingen

Orde van de dag

Het CDA Apeldoorn ging gisteren al weer over tot de orde van de dag. De donderdag werd afgesloten met een gemeentelijke raadsvergadering. Een mooi moment om na te praten over de verkiezingen met alle partijen binnen de gemeenteraad. Binnen Apeldoorn is ook iedereen onder de indruk van de prestaties van de BoerBurgerBeweging en heeft haar felicitaties overgebracht. We wensen de partij in alle provincies succes. En na peilingen, campagne en hoop is er toch ook teleurstelling over het inleveren van 3 zetels binnen het provinciehuis in Arnhem. De fractie beraadt zich vanzelfsprekend op de toekomst. In de provincie liggen immers al veel plannen klaar die in de komende periode moeten worden uitgevoerd. Het is nog onduidelijk wat het concrete effect gaat zijn op die plannen en de toezeggingen die daarin zijn gedaan. Ook in Den Haag wordt vanzelfsprekend nagedacht over de bestuurbaarheid van Nederland.

Lichte groei

Toch is er in Apeldoorn ook aandacht voor de lichte groei van het CDA Apeldoorn. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 bleven er slechts 2 zetels voor de fractie in de raad over. Met een jaar in de nieuwe fractie en een nieuwe bestuur is in de resultaten weer lichte groei zichtbaar. Als enige van de 10 grootste gemeenten van Gelderland heeft het CDA Apeldoorn vooruitgang zichtbaar gemaakt. Met 614 stemmen méér dan in 2022 groeide het CDA Apeldoorn licht van 5,4% naar 5,7%. Vanzelfsprekend nuanceert de fractie in haar bescheidenheid dit resultaat, maar opnieuw is er hoop op groei in de komende periode.

"Het CDA Apeldoorn verhaal is een goed verhaal. Gebaseerd op de landelijke basis, waarde en normen van deze prachtige partij. Als we het duidelijke en eerlijke verhaal maar blijven vertellen, dicht bij ons zelf blijven. Dan zullen we ook in Apeldoorn weer mensen naar het CDA gaan trekken". 

Het is duidelijk dat de energie nog altijd in de lokale afdeling van het CDA Apeldoorn zichtbaar is. We streven naar blijvend resultaat en rekenen op steun van onze leden, supporters en kiezers. 

Namens de CDA Apeldoorn Fractie en het bestuur van CDA Apeldoorn

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.