28 december 2017

Verplaatsing tankstation Ugchelen

Het verplaatsen van het tankstation in het centrum van Ugchelen stond in de laatste politieke markt van dit jaar op de agenda. Dit tankstation staat herontwikkeling van het centrum in de weg. Het tankstation is voorzien van  een LPG-vulpunt, waardoor er een hindercirkel omheen ligt van 150 meter.Door deze hindercirkel is er in het centrum van Ugchelen niet of nauwelijks, de zo gewenste, bouwkundige ontwikkelingen mogelijk. 

Vanaf 2008 is de gemeente al in overleg met de eigenaar, maar tot heden zonder resultaat. Dit voorjaar heeft de eigenaar van het tankstation toch weer contact gezocht met als doel om tot overeenstemming te komen. Afgesproken is toen dat er nog eenmaal een poging wordt gedaan om tot een oplossing te komen en daarbij meerdere alternatieven te bekijken. 
Waarbij het minimale resultaat moet zijn het sluiten van het LPG-vulpunt en het maximale het verplaatsen van het tankstation.
Ook de dorpsraad Ugchelen heeft samen met de ondernemersvereniging Ugchelen Plaza op 28 juni 2017 een brief aan het college gestuurd, waarin wordt verzocht om de onderhandelingen met de eigenaar van het tankstation opnieuw te starten. 

Tijdens de politieke markt gaven meerdere partijen aan om naast het onderhandelen gelijk het proces van onteigenen op te starten.
De wethouder zei dat het college naast het onderhandelen, gaat uitzoeken hoe het pad om te onteigenen zou moeten gaan. 
Het CDA heeft aangegeven het standpunt van het college te willen volgen. 
De voorkeur van het CDA is om het tankstation te verplaatsen naar de Laan van Westenenk, hoek Winkewijertlaan, om volledige vrijheid te hebben bij het inrichten van het centrum van Ugchelen. 

Henk Verheul

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.