Jan Dirk van der Borg

Fractievoorzitter

Fractievoorzitter

Beroep: coördinator bij Bestuurdersvereniging

Woont in: Centrum

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraad namens het CDA?

"Ik wil met mijn kritische blik en gedrevenheid meewerken aan de politiek in Apeldoorn, gebaseerd op onze gedeelde waarden."

Voor welke thema's ga je je inzetten?

1. Voor een financieel gezond en toekomstbestendig Apeldoorn: het huishoudboekje van de gemeente moet op orde. Alleen dan kunnen we in de toekomst blijven investeren in de stad en de dorpen. Soberheid in het uitgeven van geld, en bewust omgaan met de lasten voor de burger.

2. Voor veilige wijken en een veilige woonomgeving: woninginbraken, overvallen op woningen en winkels komen in Apeldoorn steeds vaker voor. Daar moet meer aandacht voor komen. En geen verruiming van het coffeeshopbeleid.

3. Voor een florerende binnenstad van Apeldoorn. De economische crisis en de opkomst van internetwinkels zorgen voor leegstand. Hoe moeten we daarmee omgaan? Dan vraagt meer dan alleen antwoorden die ervoor zorgen dat er voldoende vierkante meters winkeloppervlak zijn. 

Wat is je favoriete plek in de gemeente Apeldoorn?

De ligging van Apeldoorn tussen de bosrijke Veluwe en aan de andere kant de IJsselvallei is bijzonder. Ik hou van de natuur, de rust die onze gemeente biedt. De heide bij Radio Kootwijk en Uddel, Paleis het Loo, en een wijken als de Parken. Het maakt onze gemeente uniek. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.