Nathan Stukker

Lijsttrekker

Wethouder/lijsttrekker

Woont in: Woudhuis

Geboortedatum: 17-01-1980

Waarom ben je kandidaat voor de gemeenteraad namens het CDA? 

Apeldoorn is, financieel en politiek, herstellende van een rumoerige raadsperiode. En herstel vraagt om een vaste koers. Een vaste koers die het CDA kan bieden. Bij ons gaat het niet om ‘fratsen’ maar gaat het om ‘fatsoen’. Dat we op een fatsoenlijke manier met elkaar en met het geld van de Apeldoorner omgaan.Bij het CDA gaat het er om dat we op die manier Apeldoorn sterker maken; gaat het er om dat we bij alles wat we doen, onszelf de vraag stellen hoe we Apeldoorn na 2018 doorgeven.

Want Apeldoorn is ook een stad waarin heel veel mensen, gewoon, met veel plezier wonen, werken en recreëren. En dat is een groot goed. Daarom staat het CDA pal voor deze mensen. Voor onze gezinnen, want als het met onze families goed gaat, gaat het goed met onze samenleving. Wij blijven ons inzetten voor werk en zorg en voor winkels, verenigingen en scholen dichtbij, in dorp en wijk. Deze staan centraal, bij alles wat we doen.

Wij zijn er voor de ondernemer, die wil ondernemen; wij zijn er voor diegene die een helpende hand kan gebruiken en wij zijn er voor al die mensen, die morgenvroeg opstaan om, gewoon, naar hun werk of school te gaan, die wellicht gaan sporten of die als vrijwilliger aan de slag gaan.

Dát is de reden waarom ik mij graag kandidaat stel voor het CDA Apeldoorn!

Voor welke thema's ga je je inzetten? 

Naast het zorgen voor een vaste koers, is ons evenementenbeleid voor mij een speerpunt. Apeldoorn kent veel mooie evenementen. Denk aan het Drakenbootfestival, Jazz in the Woods, het Korenfestival en het Kanaalconcert. Wij willen dat de gemeente met haar evenementenbeleid  er voor zorgt  dat  evenementen die bepalend zijn voor Apeldoorn, langjarige ondersteuning krijgen.

Wat is je favoriete plek in de gemeente Apeldoorn? 

Ik ben enorm trots op onze dorpen. Elk dorp heeft zijn eigen karakter, elk dorp is uniek. Ik kom daar graag! Verder kent Apeldoorn een veelheid aan plekken en gebouwen met een hoge cultuurhistorische waarde. Prachtig om die plekken, die gebouwen te bezoeken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.