23 januari 2017

2017: Oogstjaar!

Het wordt een geweldig jaar! De coalitie van D66, SP, CDA en CU is sinds november 2015 met volle kracht aan het werk om Arnhem nog mooier, aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken.

Het CDA kan met tevredenheid vaststellen dat er een hechte coalitie is die eensgezind het coalitieakkoord (waarvoor we in mei 2014 als D66, SP, GroenLinks en CDA de basis hebben gelegd) wil uitvoeren en in 2017 zal iedere Arnhemmer kunnen vaststellen dat we het ene na het andere succes boeken.
Net nu de Markt prachtig heringericht is en de nieuwe Turfstraat een tweede leven heeft gekregen, wordt met man en macht gebouwd aan een nieuw Focus Filmtheater.
Daarmee komt een belangrijke wens van het CDA tot werkelijkheid.
Ook Museum Arnhem wordt flink opgeknapt en zal (ook inhoudelijk) uit de as herrijzen.

Natuurlijk gaat niet alles briljant. We hebben nog veel te wensen over, zoals het terugdringen van het aantal Arnhemmers dat in de bijstand moet zitten.
Terwijl de economie aantrekt, heeft Arnhem relatief veel mensen in een uitkering.
Gelukkig gaat onze CDA-wethouder (Ine van Burgsteden) hier met alle energie mee aan de slag en met haar niet aflatende inzet zal Presikhaaf Bedrijven - in een nieuw jasje - weer een prachtige toekomst tegemoet gaan.
Ook al kost ons dat weer een paar miljoen. 

Met vriendelijke groeten,


Gerben Karssenberg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.