13 november 2019

Elke 500 meter een openbaar toilet

Bij de nieuwe gemeentebegroting pleitte waarnemend raadslid Jan Hutten namens het CDA voor het verbeteren van de openbare toiletvoorzieningen. Reden hiervoor is de inspanning van de "Maag, Lever en Darm Stichting" en verschillende patiënten verenigingen.

Deze organisaties zien graag elke 500 meter een openbaar toilet. Dat hoeft niet perse aldus Hutten: "Dankzij een initiatief van Platform Binnenstad Arnhem is de bereikbaarheid van toiletten in de binnenstad al aanzienlijk verbeterd. Ruim 20 ondernemers hebben zich bereid gevonden middels een sticker aan te geven dat hun toiletvoorziening vrij toegankelijk is voor iedereen". 

Jan richt zich ook op "hotspots", plekken die druk bezocht worden in wijken en waar mensen samenkomen als uitgaansgebieden en winkelcentra. Jan vervolgt: "In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen met buik en blaas aandoeningen, maar ook ouderen en mensen met jonge kinderen weten hoe vervelend het ontbreken van een toilet kan zijn op een dagje uit. Door meer met ondernemers en de gemeente samen in kaart te brengen wat de mogelijkheden al zijn, zien wij graag aanvullende plekken tegemoet waar wij openbare toiletvoorzieningen kunnen plaatsen. Zo zijn wij echt gastvrij Arnhem".

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.