03 november 2020

Genees de stad van homogenezing

Voor het CDA is ieder mens van waarde. Ieder mens is dus goed zoals hij/zij is. Helaas blijkt homogenezing nog altijd onder ons te zijn. Iets wat niet valt te accepteren.
 

"In de kern zeg je daarmee dat mensen die homoseksueel zijn verkeerd zijn", zegt CDA raadslid Jan Hutten: "Onacceptabel". Iedere Arnhemmer moet met trots kunnen zijn en uitdragen wie hij of zij is. Toch blijft zelfdoding onder de LHBTIQ+ doelgroep vier keer zo groot dan gemiddeld. "Jaarlijks vinden er veel pesterijen en zelfs mishandelingen plaats, zowel fysiek als online" gaat Hutten verder. "Dit schaadt veel mensen en vaak ook al op jonge leeftijd".

Acceptatie van verschillen en inclusie is iets dat de samenleving moet nastreven en bevorderen. Die acceptatie dient al op jonge leeftijd meegegeven te worden, zowel thuis als in het onderwijs. Het CDA Arnhem ziet homogenezing als het niet accepteren van elkaars verschillen. Daarom dient het CDA, samen met GroenLinks Arnhem een motie in om in gesprek te gaan met kerken, moskeeën en andere hulporganisaties over homogenezing en waar duidelijk wordt dat er sprake is van homogenezingspraktijken, moeten er afspraken worden gemaakt om dit te stoppen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.