26 februari 2019

Ine: "Burgemeester doet interessant veiligheidsvoorstel"

Burgemeester Marcouch heeft als verantwoordelijke voor veiligheid van de Arnhemmers en de bezoekers van Arnhem een samenhangend idee aan de gemeenteraad voorgelegd over hoe hij dat met de politie wil optimaliseren. Dat vindt de Arnhemse CDA fractievoorzitter Ine van Burgsteden.

Als vertegenwoordigers van de stad praten wij hierover mee.

Er wordt ingespeeld op actuele problematiek, er wordt de ambitie uitgesproken om gebruik te maken van nieuwe, digitale technologie├źn en vooral een maatwerkaanpak in de wijken staat centraal. Wat de CDA fractie betreft een hele mooie aanvulling op het veiligheidsbeleid van Arnhem. In vervolg op Van Wijken Weten, waar inwoners meer zeggenschap hebben over fysieke en maatschappelijke opgave in de wijk, wordt ook vanuit het perspectief van de wijk gekeken naar inspanningen op het gebied van veiligheid. Dat betekent niet alleen meer "Blauw op straat", maar ook "Schoon en heel" en een samenhang tussen sociale aspecten versterkt het veiligheidsgevoel. Deze aanpak sluit aan bij het opiniestuk van CDA Tweede Kamerlid Chris van Dam.
Klik HIER voor het opiniestuk
Voor het CDA Arnhem is het prettig om te ervaren dat de Tweede Kamerfractie zich hard inzet voor de nabijheid van de politie.


Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.