13 februari 2021

VACATURE: FRACTIEMEDEWERKER

OVER DE FUNCTIE

Heb jij altijd al bij willen dragen aan jouw omgeving en politieke / bestuurlijke processen willen volgen? Word dan onze nieuwe fractiemedewerker! Het CDA in Arnhem kan jouw steun goed gebruiken bij verschillende werkzaamheden.
Nagenoeg alle werkzaamheden vinden plaats rondom de gemeenteraadsvergadering. Deze vinden altijd plaats op woensdagavond. Het is van belang dat jij daarbij bent. Kortom, dit is een uitdagende leuke parttime baan! Wat jij als fractiemedewerker precies doen:

 • Jij gaat onze social-media beheren. Denk hierbij aan het onderhouden van de website www.cda.nl/arnhem en onze Facebook, Twitter en Instagram accounts;
 • Jij gaat relevante content schrijven en publiceren. Denk hierbij aan nieuwsartikelen en updates over onze activiteiten doen;
 • Jij gaat de fractiemail en binnengekomen uitnodigingen beheren;
 • En nog veel meer!

Wie ben jij?

Een fractiemedewerker is eigenlijk de spin in het web van organisatorische en communicatieve zaken. Je bent daarom goed in het schakelen tussen verschillende werkzaamheden en weet precies hoe je mensen kunt prikkelen met berichten en artikelen die jij post. Een fractiemedewerker komt ook veel mensen uit de stad te spreken, daarom ben jij ook een sociaal en toegankelijk persoon.

In een notendop zoeken wij iemand die:

 • Goed kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden;
 • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Daarbij kunnen wij iemand waar je ook mee kunt lachen wel waarderen;
 • Georganiseerd is en overzicht kan houden;
 • Maatschappelijk betrokken is;
 • Begrip heeft voor politieke gevoeligheid en daar mee om kan gaan.

Wat zijn de eisen?

Als jij zou komen te werken als fractiemedewerker bij het CDA Arnhem hoef je geen lid te zijn, maar het helpt wel als jij de Christen Democratische waarden uitdraagt. Omdat je veel werk gaat doen waarbij je (in)direct contact hebt met inwoners, stichtingen, verenigingen etc. heb jij al ervaring met communicatie. Bij voorkeur heb je al social-media beheer gedaan en/of klantenservice werk. Concreet:

 • Beheers jij de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Ben jij woensdag beschikbaar vanaf 17.30;
 • Ben jij eens in de zoveel tijd op zaterdagochtend beschikbaar;
 • Heb jij al ervaring met social-media beheer en/of klantenservice;

Wat bieden wij jou?

In deze parttime functie werk jij gemiddeld tussen de 4 en 8 uur per week. Dat kan iets meer zijn in de campagne periode of bij dossiers die een grote maatschappelijke impact hebben in de stad. Hiervoor is de salaris indicatie €10,- tot €13,- per uur afhankelijk van kennis en ervaring. Ben jij ZZP-er? Ook dan kom je in aanmerking voor deze functie. De tariefstelling is dan €15,- tot €20,- afhankelijk van kennis en ervaring. Het totaal pakket ziet er als volgt uit:

 • Een salaris van €10,- tot €13,- per uur;
 • Als ZZP-er een tarief van €15,- tot €20,- per uur;
 • Een baan voor 4 tot 8 uur per week, soms iets meer;
 • De kans bij te dragen aan een nog mooier Arnhem.

Over het CDA in Arnhem

De fractie van het CDA in Arnhem bestaat uit twee raadsleden en op dit moment een commissielid. Daarnaast zijn er het bestuur, de CDA7 werkgroep en de ledenvergaderingen. Vanuit het Christen Democratisch gedachtegoed proberen wij een steentje bij te dragen aan de stad en een maatschappij waarin er omgekeken wordt naar elkaar, ruimte is om te ondernemen en mensen met plezier kunnen wonen en recreëren. We gaan met goed fatsoen om met elkaar en onze collega’s van andere partijen en het College van Burgemeester en Wethouders.

Onze fractievergaderingen vinden plaats op woensdag vóór de raadsvergadering. Daarin bespreken wij gezamenlijk de voorbereidingen van de individuele raads- en commissieleden. Er is in het weekend al een verdeling gemaakt voor de onderwerpen die op de agenda staan, maar het is goed dat met elkaar door te nemen. Dit doen wij thuis bij een van de fractieleden of bij een horecazaak vlakbij het stadhuis.

Lijkt jou dit een leuke parttime functie waarin jij een bijdrage aan de stad kunt leveren? Reageer dan snel door jouw motivatiebrief en cv te sturen naar onze fractievoorzitter Klaartje van Dillen via k.vandillen@raad.arnhem.nl.

Wij treffen je graag onder het genot van een kop koffie en wie weet ben jij straks de nieuwe fractiemedewerker van het CDA Arnhem.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.