10 december 2021

CDA zet vrijwilligers in de picture!

7 december staat in het teken van ‘Nationale vrijwilligersdag’, een dag waarop we als CDA Berkelland jaarlijks een ode brengen aan vrijwilligers in onze Gemeente Berkelland. Traditiegetrouw verassen we in elke kern vrijwilligers en zetten we deze toegewijde inwoners ontzettend graag in de picture. Wat opvalt is de bescheidenheid van al deze mensen; “d’r bunt zo völle mensen die wat doot” óf “zo veel moeite is het niet, ik vind het leuk om wat te mogen doen”.

Eenvoud siert de mens… vrijwilligers sieren onze gemeente! En dat mag geroemd worden. CDA Berkelland waardeert de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers waarop onze bruisende samenleving blijft draaien. Een compilatie van de vrijwilligers die dit jaar door het CDA uitverkoren zijn om in het zonnetje gezet te worden:

In Gelselaar werd het bestuur van het Dorpshoes verrast. Ook in deze coronaperiode is het bestuur fantastisch bezig met het organiseren van activiteiten in en rond Gelselaar. Door ook de online mogelijkheden te benutten lukt het in Gelselaar om via activiteiten de saamhorigheid in het dorp te behouden, voor zowel jong als oud. “Een knappe prestatie waar we bewondering voor hebben” aldus Biense Klein Braskamp en Gerard Hilhorst namens het CDA Berkelland.

Sandra te Wieske uit Neede werd door wethouder Maikel van der Neut in het zonnetje gezet. Deze vrijwilligster zet zich al meer dan 15 jaar in als bestuurslid en financieel eindverantwoordelijke voor Sportclub Neede. Daarnaast helpt ze elk jaar met veel enthousiasme het jeugdkamp organiseren. En de rest doet ze er ‘nog even bij’: Het kledingfonds, de privatisering, de samenwerking met BSO en Het Assink, de verduurzaming en de ontwikkeling van het sportpark 2.0 en met haar man Gertjan staat ze in de kantine van de sportclub achter de bar. Sandra is op alle vlak voor iedereen een transparant aanspreekpunt. Een TOP vrijwilliger en voorbeeld voor velen.

Op de waterkoude zaterdag stonden Anouk Slutter en Frank Jonk letterlijk met de voeten in de klei om de vrijwilligers van Scouting Borculo te bedanken voor al hun vrijwilligerswerk. Niet alleen staan zij iedere vrijdag en zaterdag klaar voor al hun leden van jong tot oud, waar ze steeds weer een uitdagend programma voor neerzetten, ook staan ze regelmatig klaar om bij andere evenementen te helpen zoals de Zompendag, Geesters feest en tal van andere verzoeken die bij de scouting binnenkomen. Deze sterke vrijwilligersgeest zorgt ervoor dat scouting Borculo zo’n gezonde vereniging is met ook nog eens een groeiend ledenaantal. Alle vrijwilligers van Scouting Borculo; bedankt!

Rekken prijst zich rijk met een vrijwilliger uit duizenden in de naam van Marianne Blaauboer. Marianne zet zich al jarenlang in voor de Rekkense samenleving. Zo is zij de mede-oprichtster van het zwembad in Rekken, is zij actief als voorzitter van de Zonnebloem in Rekken, zet zij zich in voor het eetcafé in Rekken, is ze actief op het kerkhof in Rekken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Reden genoeg voor Charon Winkelhorst en Stefan Bos om richting deze dame de welverdiende waardering uit te spreken!

Gerrit en Annie Strijker uit Ruurlo waren aangenaam verrast door het bezoekje van Arjen van Gijssel. Onthutst vroeg Annie zich af van wie deze attentie komt? “Er zijn zoveel andere vrijwilligers”, aldus het bescheiden echtpaar. Gerrit en Annie zorgen al jaren voor de (katholieke) gemeenschap in Ruurlo. Gerrit doet al tientallen jaren de kerkbalans en de verdeling van het parochieblad. Annie is coördinator van de bezoekersgroep. Dit alles met veel toewijding en in de hoop dat dit belangrijke werk voortgezet wordt want zo vertellen ze: “We staan te springen om nieuwe vrijwilligers”.

Ria Wolters uit Haarlo ontving op haar erf de waardering voor al het werk als voorzitter LTO Achterhoek Noord. Ria is met al haar gedrevenheid betrokken inwoonster van Berkelland en ziet daarnaast haar mantelzorgwerk als een vanzelfsprekendheid. Bewonderingswaardig! En daar heeft Rebecca Kistemaker namens het CDA haar alle waardering voor uitgesproken.

Een vrijwilliger als Alie Vreemann is ook niet weg te denken uit onze gemeente. Ze is één van de vrijwilligers uit een team van zo’n 6 personen die warmtefoto’s maakt voor mensen die graag een warmtebeeld van hun woning wensen. Voor Stichting Sterren Stralen in Haaksbergen en omgeving verzorgt ze de cadeaus die kinderen uit arme en kwetsbare gezinnen toekomen met de feestdagen. En niet te vergeten is ze mede-initiatiefnemer van het gedenkbos in Neede (2003 ontstaan) en inmiddels ruim 16 jaar secretaris van deze stichting. Alle waardering namens het CDA overgebracht door Patricia Oostendarp.

In Noordijk, bij echtpaar Rikie en Gerrit Oonk, werd door Wim de Ruiter een bezoekje en attentie gebracht voor al hun inzet. Noordijk heeft veel aan hen te danken. En niet alleen Noordijk maar hun inzet wordt ook in de regio gewaardeerd. Kerk, revue, fondsverwerving, dorpsraad, etc. Deze mensen zetten zich met hart en ziel in voor de samenleving. Bescheiden en dankbaar werd de attentie aangenomen: “Ik kan waarderen wat jullie voor vrijwilligers doot”, spreekt Gerrit uit. Rikie beaamt: “Dat jullie an ons denkt, dankjewel”.

Wouter Emsbroek en Marijn Visser werden in het bijzijn van het hun gezin door Thijs Luiken, Marian Bolster en Christiaan Hoftijzer in het zonnetje gezet. Marijn Visser heeft zich het afgelopen jaar met veel passie enorm ingezet voor de Berkelland Rally en vernam vlak voor de start van het evenement dat het niet doorging. Voor zijn passie, doorzettingsvermogen en de vele uren die hij in de voorbereiding van dit evenement stak, werden hem loven woorden toegesproken. Wouter Emsbroek neemt naast vrijwillige brandweer ook zitting in verschillende besturen binnen het verenigingsleven van Eibergen. Zijn enthousiasme is bij velen bekend en daarnaast is Wouter altijd in voor nieuwe ideeën. Alle lof voor deze twee gedreven en enthousiaste Eibergenaren.

Thom Oltvoort heeft enkele jaren geleden de voorzittersrol van het Geesterens Belang op zich genomen. Thom zet zich samen met de vereniging fanatiek in voor de belangen van Geesteren. Alles wat de leefbaarheid in Geesteren ten goede komt wordt door Thom alsmede de vereniging opgepakt. Daarnaast zet Thom zich ook in als vrijwilliger voor allerlei andere activiteiten in Geesteren. Een onmisbare spil in Geesteren! Willy Erinkveld wist met z’n bezoekje en oprechte woorden Thom te verassen en te bedanken voor al z’n inzet.

In Beltrum zorgen de vele vrijwilligers van muziekvereniging Concordia er jaar in, jaar uit voor dat het voor iedereen mogelijk blijft om samen muziek te maken. Alle taken die de vrijwilligers samen oppakken houdt de vereniging (financieel) gezond en brengt een mooie saamhorigheid met zich mee. En dat met z’n allen al 100 jaar! Theo Helmers en Anne Groot Zevert hebben via bestuurslid Inge Stoteler en voorzitter Chantal te Braake alle waardering uitgesproken voor deze prestatie die met de grote club vrijwilligers wordt neergezet en we wensen muziekvereniging Concordia, in het kader van het 100-jarig jubileum in 2022, uiteraard een fantastisch én onvergetelijk feestjaar toe!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.