26 december 2021

Kandidatenlijst GR 16 maart 2022 CDA Brummen-Eerbeek

Op 20 december heeft de Algemene Ledenvergadering van het CDA Brummen-Eerbeek twee belangrijke besluiten genomen.
Als eerste werd het concept-verkiezingsprogramma 2022-2026 'Samen beter, nu en straks' vastgesteld. Eind januari zal de verkorte versie te vinden zijn op onze website.
Maar ook is de lijst met 16 kandidaten voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Een lijst om trots op te zijn!
De kandidaten zijn allen zeer betrokken CDA-leden, met diverse deskundigheden en afkomstig uit de verschillende dorpen van de gemeente. Maar dat niet alleen, ook hun politieke ervaring is een mix van oud en nieuw en betekent continuïteit, maar ook verjonging en vernieuwing. Wat hen verbindt is de wens om de gemeente Brummen samen beter en mooier te maken, gericht op de toekomst. 
Het CDA Brummen-Eerbeek gaat met energieke, ervaren en nieuwe kandidaten de periode 2022-2026 in! “We moeten samen oplossingen vinden voor toekomstige problemen waar we voor komen te staan. Het CDA een echte volkspartij!”.

Laat wethouder Ine van Burgsteden haar werk afmaken!
Het CDA wil in de periode 2022-2026 weer graag deel uitmaken van het college en wethouder Ine van Burgsteden de kans geven haar werk in Eerbeek af te ronden. Zij is de onmisbare schakel tussen provincie, industrie en gemeente. Dat heeft zij wel laten zien in de afgelopen twee jaar. En met financiën in haar portefeuille heeft zij ook, samen het haar collega-collegeleden, een gedegen financieel herstelplan aan de raad voorgelegd. Met een sluitende meerjarenbegroting, welke door de raad is aangenomen. Reden voor de Provincie Gelderland om het extra toezicht weer te laten vervallen!

De kieslijst:
  1. Dity Zuidwijk-van Lenthe (Brummen)
  2. Peter Enthovern (Brummen)
  3. Ronald Boerefijn (Eerbeek/Hall)
  4. Desirée Brouwer-de Geus (Brummen)
  5. Arjan van der Leest (Eerbeek)
  6. Harmen Pelgrum (Eerbeek)
  7. Sander Siebelink (Brummen)
  8. Gerry Ypma-Liefers (Brummen)
  9 Joep van Aggelen (Eerbeek)
10. Rutger der Nederlanden (Eerbeek/Hall)
11. Henk Boer (Eerbeek)
12. Jack Savelberg (Eerbeek)
13. Siemen van Asperen (Brummen)
14. Marietje Blom-Uiterweerd (Eerbeek)
15. Cor ten Klooster (Eerbeek)
16. Jaap Ypma (Brummen)

Op nummer 8 staat Gerry Ypma-Liefers. Zij blijft zich als zeer gewaardeerd steunfractielid ook de volgende raadsperiode weer inzetten voor de inwoners van de gemeente Brummen. Vanaf januari 2022 heeft CDA Brummen-Eerbeek weer twee steunfractieleden omdat ook Desirée Brouwer-de Geus vanaf januari 2022 de fractie zal gaan versterken als steunfractielid. 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.