16 december 2017

Jan Holtslag

Er is veel aandacht voor zorg, maar wat kan volgens Jan Holtslag nog verbeterd worden?

Naam:            Jan Holtslag

Functie:         Voorzitter Stichting Ouderenwerk Hall

Woonplaats:             Hall

Geboorteplaats:      Hall

Geboortedatum:     5 november 1947

Wat is er volgens U de laatste jaren goed gegaan in onze gemeente?

In samenwerking met SWB is er best wel het één en ander aan werk verzet de laatste jaren. Zoals “eten met Ouderen” en “koersbal”. O.a. door extra inkomsten te genereren door bijvoorbeeld de oliebollenactie zijn we bezig om de gevolgen van veréénzaming van mensen te beperken.

Wat zou er nog verbeterd moeten worden de komende jaren?

Het valt op dat ouderen voor bepaalde vraagstukken vaak moeilijk de weg naar de gemeente weten te vinden. De parkeeroverlast bij evenementen in het dorp leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties, dit zou aangepakt moeten worden. Ook bijvoorbeeld de overlast die de landbouwers ondervinden van de verkeersdrempels.  Het gewone verkeer trekt zich weinig aan van de drempels, dus bedenk dan iets anders, iets beters!

Hoe zou u dit aanpakken als u van de gemeente Brummen was?

Er is al heel veel maar weten de mensen dat? Er zijn mensen die de 80+ ers een paar keer per jaar bezoeken. Dat doe ik zelf ook. Dan een vragenlijst doornemen, over o.a. de gezondheid, financiën, vrijetijdsbesteding en vervoer. Het informeren door folders van bijvoorbeeld Barthimeüs, Vallys, of Buurtbemiddeling en mensen doorverwijzen naar Team voor Elkaar. Het organiseren van lezingen door bijvoorbeeld huisartsen, een apotheker, een notaris of gewoon iemand van de sterrenwacht!

Zou u een bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van gemeente Brummen?  En hoe ziet u die samenwerking dan met de gemeente?

Dat doe ik al op verschillende gebieden. O.a. door zoals ik al zei ouderen te bezoeken maar ook door actief deel te nemen aan Hall Leeft.

Als u in de gemeente zomaar € 20.000,- zou mogen uitgeven, en u mag het aan 2 van onderstaande thema’s besteden. Welke zou u kiezen en waarom?

(verkeersveiligheid, jeugdhulp, mantelzorg, duurzaamheid, sport, wegonderhoud, toerisme, cultuur, bibliotheek, natuurontwikkeling, ontwikkelen agrarische bedrijfsvoering, volkshuisvesting, ontwikkeling detailhandel, ontwikkelen industrie, onderwijs)

Ik zou het geven aan Hall Leeft. Hier komen we met ideeën over het voortbestaan van de school, de volkshuisvesting, de buurtbus en bijvoorbeeld het verenigingsleven. Kortom de leefbaarheid van Hall is ons alles waard.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.