23 november 2019

Wethouder Ine van Burgsteden aan de slag voor CDA Brummen-Eerbeek

Op donderdag 21 november zijn de nieuwe wethouders onder grote belangstelling geïnstalleerd.

Voor het CDA Brummen-Eerbeek heeft Ine van Burgsteden (2e van rechts) haar benoeming aanvaard. Wij zijn blij met haar aantreden en zien met veel vertrouwen de toekomst tegemoet.

Samen met (van links naar rechts) Pouwel Inberg (GroenLinks), Ingrid Timmer (D66), burgemeester Alex van Hedel en Eef van Ooijen (PvdA) vormt zij het nieuwe college van Brummen. Ine van Burgsteden en Ingrid Timmer wonen beiden niet in Brummen en voor hen heeft de raad voor een jaar ontheffing verleend voor het woonplaatsvereiste.

Ine van Burgsteden was wethouder en locoburgemeester van Arnhem van 2014-2018. Daarvoor was zij jarenlang fractievoorzitter voor de CDA-fractie in diezelfde gemeente. Daarnaast heeft Ine ook haar sporen verdiend als directeur/eigenaar van een evenementen-bureau, HBO-docent en eventmanager en later als bestuurlijk secretaris op Nationaal Sportcentrum Papendal. Ine is opgegroeid in een katholiek agrarisch gezin met een gezonde werkethiek. Ze is een ondernemend bestuurder met creativiteit en het talent om te verbinden en dat is wat ze met volle overtuiging wil inzetten voor Brummen.


 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.