Naam: Joost Goes
Leeftijd: 47
Beroep: Bestuurs- en communicatieadviseur, jurist
Hobby's: Wandelen, lezen, fotograferen

Hoelang woon je in Culemborg (en waarom heb je voor Culemborg gekozen?)
Met mijn vrouw Mirjam en onze vier kinderen zijn wij in 2019 in Parijsch-Noord komen wonen. Vanuit ons huis loop ik graag de Goilberdingerdijk op met het prachtige uitzicht over de Lek, de spoorbrug en het centrum van Culemborg. De combinatie van landelijk en centraal wonen, de goede voorzieningen en de charmante binnenstad spreken ons enorm aan.

Hoe ben je in de politiek terecht gekomen?
Het CDA Culemborg bood een cursus aan over lokale politiek. Ik woonde nog maar een paar weken in Culemborg en zocht naar een manier om mensen te leren kennen én maatschappelijk actief te worden. Bij het CDA Culemborg trof ik een club fijne en gedreven mensen die zich met visie en daadkracht inzetten voor de stad. Daar heb ik mij graag bij aangesloten.

Wat heeft je keuze voor deze partij bepaald?
Het CDA is een partij die vanuit de eigen idealen de verbinding zoekt met het oog op het algemeen welzijn. Een partij ook die altijd bereid is om verantwoordelijkheid te dragen. Dat is niet altijd gemakkelijkste weg. Maar wel een belangrijke opgave, zeker in een tijd waarin tegenstellingen worden uitvergroot. Daar voel ik mij bij thuis.

Wat is de belangrijkste lokaal politieke uitdaging de komende 4 jaar?
De grote landelijke maatschappelijke en politieke uitdagingen vragen veel van Culemborg en de Culemborgers: de gevolgen van de coronapandemie, de woningnood, het energievraagstuk en de klimaatopgave. Dat zijn geen abstracte kwesties. Het raakt ons allemaal, ook als inwoners van Culemborg. Ik zie het als de belangrijkste politieke uitdaging om daarbij te vertrouwen op de kracht van mensen en de Culemborgse samenleving. Het CDA blijft in gesprek met de inwoners, met ondernemers en met maatschappelijke organisaties om de stem van de stad mee te wegen in de besluitvorming en om rekenschap af te leggen voor soms moeilijke keuzes.

Wat wil je de komende 4 jaar minimaal bereikt hebben?
Inwoners van Culemborg van diverse leeftijden kunnen niet het huis vinden of betalen dat zij nodig hebben om in hun leven een volgende stap te maken. Over 4 jaar moeten grote stappen gezet zijn op het gebied van woningbouw en doorstroming. Dat versterkt ook het voorzieningenniveau, de identiteit van onze stad en daarmee de leefbaarheid naar de toekomst toe.

Mijn Expertise:
Ik ben jurist met een achtergrond in communicatie, woordvoering en journalistiek. Mijn expertise ligt op het snijvlak van recht, bestuur en beleid, politiek en communicatie.

Ik ben te benaderen via:
[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.