Woensdag 21 maart zijn er verkiezingen. Deze keer mogen wij naar de stembus om onze keuze te maken voor wie er plaats gaan nemen in de gemeenteraad van onze stad. Voor wie nog niet precies weet welke lokale partij zijn/haar stem verdient is er nu een online kieswijzer. 

In de vandaag gelanceerde Kieswijzer geeft u uw mening over de stellingen in uw gemeente, kunt u ze direct vergelijken met de meningen van de partijen en krijgt u na afloop overzichtelijk gepresenteerd met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. Zo hoeft u niet alle partijprogramma’s door te worstelen om te weten te komen wat de standpunten van de partijen zijn. De stemhulp van het AD en alle regionale nieuwsmedia van De Persgroep Nederland, is vanaf nu te raadplegen. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit.

Ook het CDA Culemborg heeft meegewerkt en haar standpunten ingevuld. Wie de Kieswijzer voor Culemborg invult krijgt direct een stemadvies. In de Kieswijzer kunnen stellingen over lokale onderwerpen worden vergeleken met de meningen van alle partijen. Zo ziet u direct of het CDA Culemborg bij u past.

Naast de kieswijzer kunt u ook stellingen per partij vergelijken via de website van CulemborgKiest.nl  

Meer weten? Bekijk ook onze standpunten per onderwerp (op alfabetische volgorde) 

Het verkiezingsprogramma 'Doe mee!' lezen? Deze is hier te downloaden.

Informatie over het verkiezingsprogramma, de speerpunten en onze kandidaten is ook te vinden via de objectieve lokale website CulemborgKiest.nl

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.