Binnen de gemeenteraad van Culemborg wordt op een vernieuwende manier gewerkt  aan een breed raadsprogramma. Door acht van de negen fracties is samen geschreven aan een programma dat als agenda dient voor de komende raadsperiode. Deze vernieuwende manier van werken vraagt ook om een nieuw college wat uitvoering kan geven aan dit raadsprogramma. Met Simon Buwalda (34) denkt het CDA een kandidaat wethouder voor Culemborg te hebben gevonden die aansluit bij deze nieuwe werkwijze.

Simon Buwalda is getrouwd met Eva en heeft twee jonge kinderen. Tot voor kort was hij wethouder in Zaltbommel met onderwerpen als zorg en welzijn, onderwijs, integratie en cultureel erfgoed in zijn portefeuille. Als sociaal geograaf was hij eerder werkzaam als adviseur op het gebied van wonen en openbare ruimte. Simon geeft aan: "Culemborg is een fantastische stad met veel betrokkenheid en initiatief. Tijdens stages op het Lek en Linge en KWC mocht ik al eens kennismaken met de stad. Ik kijk er naar uit om mij samen met inwoners, verenigingen, ondernemers en gemeenteraad in te zetten voor een Culemborg waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen."

Het CDA kijkt terug op een intensief traject waarin gewerkt is aan de inhoud van een raadsprogramma. Het is nu tijd om te zorgen dat er zo snel mogelijk een college komt dat in staat is concreet werk te maken van het programma dat er nu ligt. Om geen tijd te verliezen is er door het CDA gezocht naar een wethouders kandidaat die zou passen bij het raadsprogramma en het democratisch akkoord dat daar onderdeel van uitmaakt. Fractievoorzitter Nicolien de Geus geeft aan "Een nieuwe aanpak met veel ruimte voor samenwerking met inwoners, (vrijwilligers)organisaties en ondernemers vraagt om nieuwe gezicht(en) in het college". "In de selectieprocedure hebben wij op basis van een profielschets gezocht naar een wethouders kandidaat die communicatief, toegankelijk, proactief, constructief en dienstbaar is. Simon Buwalda is jong, benaderbaar en enthousiast en zou daar volgens het CDA Culemborg goed in passen." Op korte termijn wordt duidelijk hoe het nieuwe college eruit zal gaan zien. Het CDA gaat er van uit dat het nieuwe college nog voor het zomerreces wordt geïnstalleerd.

Voor meer informatie en-of vragen kan contact worden opgenomen met Nicolien de Geus (fractievoorzitter CDA Culemborg) via Nicolien.de.Geus@raadslid.culemborg.nl 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.