Naam:
 Marco van Zandwijk 
Leeftijd: 42
Beroep: Architect - Aanjager - Frisdenker
Expertise: Kindvoorzieningen & Duurzaamheid
Droom: Ambitie 'Culemborg sportstad van het Jaar'

Direct lezen voor welke zaken Marco zich hard zal maken? Bekijk zijn persoonlijke flyer 
Direct naar zijn persoonlijke video boodschap

Marco van Zandwijk (1975), 42 jaar, woont sinds 2012 in Culemborg. Van Zandwijk is als architect opgeleid en werkt voor een landelijk kenniscentrum op gebied van onderwijshuisvesting. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Marco is met een tweede plek op de kandidatenlijst de hoogste nieuwkomer op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Als raadslid is Marco aanspreekbaar voor alle zaken in het Fysieke domein (Duurzame fysieke omgeving, Economische structuur, Onderhoud en beheer, Sport, Verkeer en vervoer en Wonen).


Zichtbaar Lokaal
Culemborg is een stad van doeners en makers. Als voormaliger Rotterdammer en Waddinxvener voel ik mij hier helemaal thuis. Dit is mijn plek. Mijn stad. Door mij kandidaat te stellen wil ik de stad iets terug geven. Marco van Zandwijk was eerder actief voor de lokale CDA-afdeling van Waddinxveen. Dit als bestuurslid (jaren ’90), campagneleider (2006) en duo-raadslid (2006-2010). “Ik geloof in de kracht van de samenleving. Vanuit dat perspectief wil ik graag ook waarde toe voegen aan en binnen de lokale CDA-afdeling. Daarnaast ben ik (net als veel Culemborgers) zeer kritisch over de lokale gemeentepolitiek, maar besef mij ook dat als je daar iets aan wilt doen, je zelf zichtbaar actief zult moeten zijn" aldus van Zandwijk. Het is ook om die reden dat hij besloot in te gaan op de vraag voorzitter te worden van de lokale afdeling en zich verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Eigentijds en vertrouwd
Het CDA Culemborg heeft momenteel een jonge enthousiaste fractie, steun van goede en ervaren steunfractieleden en een aantal nieuwe leden die werk willen maken van een vitale CDA afdeling. Daarmee ligt er een duidelijk fundament om als lokale afdeling van het CDA weer te kunnen groeien met een eigentijds geluid en vertrouwde uitgangspunten. Dat komt goed uit, want wie als politieke partij zijn inwoners meer wil betrekken bij de gemeentelijke besluitvorming kan nu niet stil gaan zitten’ volgens Van Zandwijk. Marco is ervan overtuigt dat het de mensen zijn die het verschil kunnen maken. “Wie in staat is om te luisteren naar zijn inwoners zal op lokaal niveau in staat zijn het verschil te maken.” 

CDA nodigt uit tot gesprek
Om het contact met haar leden en inwoners te verbeteren laat het CDA Culemborg zich graag uitnodigen bij inwoners, initiatieven, organisaties, bedrijven en platforms die zich inzetten voor een Zorgzaam, Duurzaam en Ondernemend Culemborg. Door echt in gesprek te zijn en te blijven hoopt het CDA Culemborg meer te kunnen gaan doen met de beschikbare energie in de stad. Wie wil werken aan een duurzame stad, moet beginnen met het serieus nemen van zijn inwoners!  

Marco is te bereiken via:
Marco.van.Zandwijk@raadslid.Culemborg.nl | 06-47916249
Volg Marco ook via LinkedINFacebook, of Twitter

Meer te weten komen over Marco?
Bekijk zijn persoonlijk flyer 
Bekijk video's op Facebook

Bekijk zijn profiel op de website www.Culemborgkiest.nl 

Als architect is Marco de laatste jaren ook lid geweest van een landelijk netwerk van veranderaars. 
Bekijk zijn profiel op het netwerk 'Nederland wordt anders'.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.