In het hartje van de woonwijk Parijsch vind je de Proeftuin de Ontmoeting in Bon Vie. Proeftuin de Ontmoeting wil een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. De Proeftuin doet dit door plek te bieden aan activiteiten en eten. Daarnaast biedt zij samen met andere organisaties ondersteuning aan mensen die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld een snuffel-, maatschappelijke of beroepsgerichte stage volgen. Per 1 april 2018 loopt de huidige huurovereenkomst van de ruimtes af. Er worden nu gesprekken gevoerd of en hoe de Proeftuin de ruimte kan blijven gebruiken. Het CDA ziet in deze plek voor ontmoeting een plek die wij moeten koesteren. Het CDA Culemborg wil deze ontmoetingsfunctie voor de wijk behouden.

Het CDA Culemborg ziet graag dat de huidige activiteiten doorgang kunnen blijven vinden en de ontmoetingsfunctie en het daarbij behorende aanbod van koffiedrinken en eten een plek blijft hebben in het hart van Parijsch. 
“Het CDA staat pal achter de activiteiten van de Proeftuin en is blij met de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken” Wij willen er alles aan doen om deze ontmoetingsfunctie en de activiteiten te behouden” aldus lijstrekker Nicolien de Geus in een recent nieuwsbericht hierover. 

Het CDA blijft het proces nauwlettend volgen en zal waar nodig actie ondernemen voor het behoud van de activiteiten van stichting Proeftuin de Ontmoeting.

Lees hier een eerder verschenen nieuwsbericht over dit onderwerp.

Bekijk ook de onderwerpen voorzieningen en vrijwilligers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.