In Nederland kan iedereen worden wat hij wil. Ieder kind heeft gelijke kansen, althans zou dat moeten hebben. Het CDA Culemborg vindt het belangrijk om over een onderwerp als Culturele diversiteit met inwoners en organisaties van Culemborg in gesprek te gaan en te blijven. Mede om die reden organiseerde zij begin 2018 een stadsgesprek over Culturele diversiteit. Het nodigde daarvoor Dave Ensberg-Kleijkers de auteur van het boek de ‘Bezielde Beschaving, uit voor het geven van zijn visie op dit thema en het begeleiden van een stadsgesprek in de Fransche School. Zijn boek vermengt een opmerkelijk levensverhaal met een optimistische visie op maatschappelijke vraagstukken op gebied van mensenrechten, zorg, milieu, opvoeden en onderwijs. Een visie die naadloos past op de wijze waarop wij aan dit thema op lokaal niveau een invulling wensen te geven.

Zoeken naar verbinding 
Het succesvolle schrijfdebuut van Dave Ensberg-Kleijkers komt in een tijd waarin het ‘populisme’ en de ‘marketing van partijen’ de boventoon voeren. Mensen die (nog) enthousiast durven te praten over hun idealen en dromen van een betere wereld vormen een absolute minderheid. Zo nu en dan dient zich er een uitzondering op de regel aan. Iemand die zijn ideologische hart laat spreken om zodoende maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Niet uit eigen belang maar vanuit algemeen belang. Dit boek breekt zodoende met de tendens te blijven hangen in negatieve emoties in de samenleving. Zijn boodschap is er één van no-nonsense, hoop en gelijkwaardigheid; ‘We zijn er om met elkaar de verbinding op te zoeken’. Naast in de eerste plaats de familie en het gezin is hier ook een bijzondere verantwoordelijkheid voor o.a. scholen, kerken, moskeeën, vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen. Culemborg is de laatste tijd veel negatief in het nieuws geweest. Hoe mooi zou het zijn om een ander geluid te laten horen? Een geluid van verbinding, gelijkwaardigheid en een open gesprek. Hopelijk dragen de boekpresentatie en het debat hieraan bij.

Bekijk ook de onderwerpen Talentacademie, Integratie, Preventieve zorg, Sociale duurzaamheid, Kerken en moskeeen, geloofsgemeenschappen, Familie en Gezin, Jongeren, Onderwijs en Opgroeien

Een foto-verslag en terugblik op het gehouden stadsgesprek is hier terug te lezen.

Lees hier meer over het gehouden stadsgesprek.

Meer over het boek van Dave Ensberg-Kleijkers is te lezen via de website 'De bezielde beschaving'

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.