Gemeentepolitiek; volgt u het nog?

Column raadslid Maurice ten Tije 

De gemeente doet het goed als haar besluiten duidelijk en toekomstgericht zijn. Even een voorbeeld: de spoorzone. Dat plan werd in januari vernietigd door de Raad van State. Tientallen ondernemers uit de binnenstad schakelden een advocaat in om het plan tegen te houden. Zij zijn van mening dat het creëren van een vierde winkelcentrum ten koste gaat van de huidige winkelbestand.

Als ik eerlijk ben, zou ik het best handig vinden. Vanuit mijn werk uit Den Bosch kan ik op het station meteen door de supermarkt voor het eten. Broodjes neem ik mee bij de bakker en ik koop er een bloemetje voor mijn vrouw. Waarom nog naar de binnenstad? Maar de politiek is er niet om het handig te maken voor een aantal mensen. We zitten er om naar de stad als geheel en naar de toekomst te kijken. Daarom is het CDA-Culemborg fel tegenstander van dit plan.

Een tweede voorbeeld zonder toekomstvisie is het handelen rondom de Redichemse Waard. De plannen die er liggen worden door de particuliere eigenaar van de grond en de plas voorgelegd. Waarom heeft de gemeente geen toekomstplannen voor dit deel van Culemborg gemaakt vóórdat er gepraat werd over het eventueel beëindigen de pachtovereenkomst?

Als laatste voorbeeld duurzaamheid. Dit onderwerp is zo belangrijk omdat onze kinderen en kleinkinderen ook een veilige en gezonde leefomgeving nodig hebben. Dat de stad er klaar voor is, bleek uit de volle zaal bij de duurzaamheidslezing van Marjan Minnesma, georganiseerd door de Raad van Kerken. Het CDA mist heldere, Culemborgse ambities en wil stippen op de horizon zetten. Waar gaan we voor? En hoe gaan we dat samen bereiken?

Het is gemakkelijk om overal tegen te zijn. Het CDA wil vooral kijken wat wél mogelijk is. Daarvoor organiseren we bijeenkomsten en sluiten we graag aan bij wat u organiseert. Houdt de site cdaculemborg.nl in de gaten voor meer informatie over de bijeenkomsten.

Voor ideeën en vragen mail mauricecda@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.