15 maart 2019

Kandidaat Waterschap Danielle Robbertsen stelt zich voor

Graag stel ik mij even voor: ik ben Danielle Robbertsen, getrouwd en moeder van 2 dochters en woonachtig in Doesburg. In dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Lingewaard en huismoeder. Daarnaast zet ik mij lokaal in voor CDA Doesburg als bestuurssecretaris.  

Het Waterschap doet belangrijk werk en ik zet me graag maatschappelijk. Het zal u niet ontgaan zijn dat er zich grote klimaatverschillen voordoen. Van extreme droogte tot overstromingen e.d. Om dit alles goed op te kunnen vangen doet een waterschap enorm zijn best. Zij zorgen ervoor dat we droge voeten houden, dat we genoeg water hebben. Maar ook schoon water. Voor de agrariërs niet onbelangrijk dat zij ook voldoende water hebben en water kunnen afvoeren als zij teveel hebben. Hier wil ik graag in meedenken en helpen. Voor Doesburg zelf hoop ik dat ik iets kan betekenen in het bewust maken van afkoppelen van regenwater. Nu gaat dit vaak relatief schone water direct het riool in en moet het hetzelfde proces door als het rioolwater. Terwijl als we het afkoppelen (relatief eenvoudig via opvangbekkens bijvoorbeeld) het water gefilterd in het oppervlakte water zoals sloten, grachten en rivieren terecht kan komen. Een ander voorbeeld is meer vergroening in de tuinen en straten, hierdoor kun je bijvoorbeeld bij enorme droogte hittestress voorkomen. 

Dit zijn uiteraard maar kleine voorbeelden, maar ik hoop mij in te kunnen zetten bij het Waterschap Rijn en IJssel waardoor u voldoende en betaalbaar schoon water houdt.

U kunt mij vinden op lijst 1, nummer 4. Mag ik op u rekenen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.