20 augustus 2021

Stan Hillenaar: in aanloop naar de verkiezingen

Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om na het lijsttrekkerschap, fractievoorzitter te worden van het CDA te Doesburg. Een functie die qua invulling en tijd veel meer vergt dan ik van tevoren had ingeschat. Met het oog op de komende verkiezingen heb ik de fractie en het bestuur laten weten dit niet voor een volgende raadsperiode te ambiëren.

In tegenstelling tot vier jaar geleden was dit besluit makkelijker te nemen omdat Wim Robbertsen  met veel enthousiasme aangegeven heeft, invulling te willen geven aan het fractievoorzitterschap.

In de Gelderlander van 19 augustus 2021 gaf ik aan dat deze zomer bij uitstek de gelegenheid was om terug te kijken op de afgelopen jaren en daarmee vooruit te kijken naar de verkiezingen van 2022. Omdat ieder bestuurder zijn/ haar eigen werkwijze heeft, hebben we besloten om niet tot de verkiezingen te wachten maar alvast per 1 september 2021 te beginnen in onze nieuwe rol en hiermee tevens een vloeiende overgang te bewerkstelligen naar de toekomst.

Ik denk dat we in Wim een bijzonder goede fractievoorzitter hebben gevonden die, zoals we dat vanaf begin af aan hebben gedaan, inhoudelijk sterk op het gevoerde proces zal zitten, en wens hem daarbij veel succes toe.  

Stan Hillenaar

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.