Ik ben Johan Wiersma en woonachtig in Horssen. In mijn werkzame leven hou ik me bezig met in- en verkoop van groenten en fruit voor de multinational Staay Food Group in Venlo. Ik ben vader van drie studerende kinderen. In mijn vrije tijd ben ik een fervent koker en verbonden aan de Cuisine Culinair Noord Limburg. Ik woon samen met Rika Strik, zij is communicatie adviseur bij de artsenfederatie KNMG in Utrecht.

Mijn ambitie om lid te zijn van het CDA in de gemeente Druten is omdat ik actief betrokken wil zijn bij besluitvorming omtrent maatschappelijke issues over de zorg voor de medemens en openbare ruimten in de gemeente Druten. Daarnaast vind ik ondernemerschap belangrijk waardoor we samen aan de lokale ondernemers ondersteuning zouden kunnen bieden bij onderwerpen zoals milieu en werkgelegenheid. Ik vind netwerken belangrijk en ben zelf een intermediair; kan mensen en ondernemers aan elkaar koppelen.

Mijn toegevoegde waarde voor het CDA is dat ik vanuit mijn zakelijke expertise andere onderwerpen onder het voetlicht kan brengen. Verder wil ik de normen en waarden die ik van huis uit heb meegekregen uitdragen en vooral ook jonge mensen motiveren van het besef van onderlinge verbondenheid tussen jong en oud en arm en rijk. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.