10 september 2012

CDA aan de slag met Europa en de CPB doorrekeningen in Triominos

Afgelopen dinsdagavond 4 september hield het CDA een verkiezingsbijeenkomst in de schitterende locatie van Triominos. Terwijl in de hallen gesport werd, leidde CDA-raadslid Wim van Heugten beide sprekers in. 

Anne-Marie Vreman-Muijrers uit Ede (nr. 31 op de CDA TK lijst) behandelde Europa en wees op het onjuiste beeld over de bevoegdheden van Europa. Europa maakt richtlijnen die alleen in de Tweede Kamer tot nationale wetgeving kan worden omgezet. Nederland gaat meestal te snel tot ratificatie van de richtlijnen over zonder voorbehoud of om aanspraak te maken op eventuele uitzonderingsituatie zoals andere landen wel doen! Anne-Marie is overigens een bekende in Duiven. Ze heeft als ambtenaar gewerkt in Duiven waar zij mede grondzaken en ruimtelijke ontwikkeling op poten zette in de tijd dat Duiven Zuid werd ontwikkeld.

Gerben Karssenberg uit Arnhem (nr. 34 op de CDA TK lijst) is raadslid in Arnhem voor het CDA en werkt als ambtenaar in Woerden. Hij ging vooral in op de financiën en de CPB doorrekening van het CDA programma. Verbazend vond hij wel dat er weinig of geen aandacht werd besteed aan de voorgestelde CDA vlaktax waardoor er een maximaal aftrektarief op de hypotheek ontstaat. Duidelijk werd ook dat de spreiding in de resultaten veel te groot is om er de verregaande conclusies uit te trekken die er in de media aan werd gegeven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.