19 januari 2022

Duiven krijgt 35 seniorenwoningen op Remigiusplein!

Duiven krijgt 35 seniorenwoningen op Remigiusplein! De gemeenteraad heeft op 18 januari jl. met het zogenaamde combinatieplan - dat bestaat uit een plan van Woonzorg Nederland en aangevuld met leidend voor de openbare ruimte het plan Dorpshart - ingestemd. Dit combinatieplan was voor de fractie van CDA Duiven-Groessen-Loo met meest voor de hand liggend plan om mee door te gaan. Onze fractievoorzitter Hans Stam  heeft ons standpunt hierover nogmaals - net zoals tijdens de behandeling van dit onderwerp tijdens de debattafel op 23 december 2021 - toegelicht. 

De inbreng met betrekking tot horeca-ondernemers hebben wij daar serieus in meegenomen. Om negatieve gevolgen van woningbouw op het aangrenzende horecaplein uit te sluiten, hebben wij een amendemt ingediend waarin klip en klaar aangegeven is dat de ondernemers en/of evenementen geen nadelige effecten van woningbouw mogen ondervinden. Dit amendement heeft op een grote meerderheid van de raad kunnen rekenen en is dan ook aangenomen. Daarmee is dit een belangrijk onderdeel van de verdere uitwerking van het woonplan geworden.

Wij hebben ook een amendement ingediend met betrekking tot het versnellen van het bouwplan. Dit is bedoeld om het gekozen bouwplan (combinatieplan én plan Dorpshart) te versnellen. Ook dit amendement heeft op een grote meerderheid kunnen rekenen en maakt dus  deel uit van het verdere besluitvormingsproces.

Aanvullend hebben wij voor de toewijzing van de geplande woningen nog een motie ingediend. Hiermee wilden wij duidelijk maken dat de woningen, voor zover mogelijk, worden toegewezen aan inwoners die een binding hebben met onze gemeente. Net als beide door ons ingediende amendementen, haalde deze motie een ruime meerderheid. Wethouder Ton Spaargaren heeft toegezegd dit met Woonzorg Nederland te gaan bespreken en dus in de onderhandelingen mee te nemen.

Al met al niet alleen een mooi en goed resultaat van onze fractie maar zeker voor de inwoners die straks op het plein komen te wonen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.