06 januari 2012

Huize WELLEVELD Duiven

Aankoop huize WELLEVELD   Wethouder Nijland was groot voorstander, de VVD fractie leek tegen.
Op 3l oktober 2005 wordt door de gemeenteraad van Duiven akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Duiven VVD en Gemeentebelangen en Lijst Groessen (thans Lokaal Alternatief ) tot aankoop van Huize Welleveld voor een bedrag van 1,9 miljoen.
Het CDA heeft tegen gestemd. De heer van Loon van het CDA heeft gewaarschuwd  dat het impulsief aankopen van huize Welleveld voor een bedrag van 1,9 miljoen Euro gevaarlijk is.
Er lag geen exploitatiebegroting aan ten grondslag,hetgeen nogal risicovol is.                                                                                                                                                Inmiddels zijn we 5 jaar verder. Met berekende rente tegen plm. 4% per jaar is een bedrag van 475.000 euro gemoeid.
 
In de periode van het cda/groen links college is getracht middels bebouwing van een gedeelte van het terrein het bedrag van ongeveer 2.5 miljoen terug te verdienen voor de inwoners van Duiven.
 
Mede door de VVD werd tegenactie gevoerd,de VVD nam zelfs in haar verkiezingsprogramma op tegen inbreiding middels woningbouw te zijn.
Letterlijk werd in het verkiezingsprogramma opgenomen dat dit in houdt dat op Welleveld niet bijgebouwd mag worden.
En let wel de VVD is tegenstander van het doorschuiven van exploitatieproblemen naar de toekomst, eveneens opgenomen in haar verkiezingsprogramma.
 
Hoe anders lijkt de werkelijkheid.
 
Echter binnen een half jaar blijkt het verkiezingsprogramma van de VVD al achterhaald en loze beloften in te houden.
 
Geloofwaardig gedrag of Een echt staaltje van verkiezingsretoriek !!!!!!!!!!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.