Bedrijfsfotografie-fotoshoot-zakelijkportret-CDA Duiven Groessen Loo

Johannes Goossen

Wethouder

Mijn naam is Johannes Goossen. In het voorjaar van 1968 ben ik geboren op het Groningse platteland, in de regio Westerkwartier. Na de lagere school heb ik de HAVO doorlopen en vervolgens nog het VWO. In 1989 ben ik Sociologie gaan sturen aan de Rijksuniversiteit in de stad Groningen alwaar ik ook ben gaan wonen vanaf 1990. Halverwege mijn studieperiode heb ik in deeltijd ook de propedeuse Rechten eigen gemaakt. Sinds 2000 woon ik in Duiven. Destijds kreeg ik een vaste aanstelling in Arnhem en zocht samen met mijn partner een geschikte woning. Onze zoektocht bracht ons in Duiven. Overzichtelijk dorp met de nodige voorzieningen, en zeer handig gelegen aan de spoorlijn en de A12. Ik heb nooit spijt gehad van die keuze. Op dit moment woon ik alweer ruim 20 jaar in Duiven, om preciezer te zijn in wijk Duiven Zuidoost. We kozen de wijk en straat wegens de loopafstand van het station. Ik werkte destijds op het Dienstencentrum Gelderland van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Politiek betrokken ben ik al sinds mijn 18e levensjaar. Toen werd ik lid van de jongerenorganisatie van het CDA en heb daarbinnen vele functies vervuld. Sinds 2006 ben ik betrokken geraakt bij het lokale bestuur. Na de voor het CDA gunstig verlopen gemeenteraadsverkiezingen ben ik gevraagd om wethouder te worden. In 2010 hield dat avontuur op en ging ik als fractievoorzitter door in de gemeenteraad. Na een stabiele periode werd het CDA in 2014 opnieuw collegepartij, waardoor ik eind dat jaar opnieuw wethouder mocht worden. Dat ben ik nog steeds en met veel enthousiasme, visie en gedrevenheid geef ik mede sturing aan het dagelijkse bestuur van onze gemeente Duiven. De laatste 4 jaar heb ik o.a. de portefeuille Wonen & gemeentefinanciën. Het is een uitdagende klus, we kwamen van ver, maar op dit moment staan vele woningbouwplannen op het punt in de realisatiefase terecht te komen.

Persoonlijk woon ik samen met mijn partner Peter en hond Dibbes. Mijn wethouderbaan laat mij vele avonden op stap zijn, daarom hecht ik eraan de weekends en vakanties samen door te brengen. Frankrijk is daarbij een geliefd vakantieland. Ik hou van een sociaal en gezellig leven. Sinds 3 jaar heb ik het hardlopen ontdekt, en train nu 4x per week. Lekker om je hoofd leeg te maken en ook goed voor je lijf en conditie. Krantenlezen is voor mij wel een dagelijks fenomeen, en toch probeer ik ook nog de nodige boeken te lezen.

CDA Duiven-Groessen-Loo heeft een ambitieus verkiezingsprogramma 2022 – 2026 geschreven met vooral de nadruk op woningbouw, bereikbaarheid, duurzaamheid en participatie. Daar wil ik mij samen met onze Top12-kandidaten graag hard voor maken.

Ik wil me de komende periode opnieuw inzetten voor onze Duivense-Groessense-Loose samenleving. Samen met verenigingen, buurten en organisaties werk ik aan verbinding en het medemogelijk maken van Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen (BOSS). Trots ben ik op de veerkracht van onze verenigingen in deze tijd van Coronamaatregelen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.