09 maart 2018

Meer inzet voor woonzorgappartementen

CDA-lijsttrekker Cees Dijkhuizen en kandidaat-raadslid Rinus Hofstede hebben donderdag 8 maart een werkbezoek gebracht aan het woonzorgverblijf Heidestate op ’t Harde. Zij hebben met Harm Jan Kenter en Egbert van den Hoek van Careander gesproken over het tekort aan zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het CDA wil dat er meer appartementen komen voor deze doelgroep. 

Op dit moment is er een wachtlijst van mensen met een verstandelijke beperking die op zoek zijn naar woonruimte. Momenteel wonen er 27 mensen in Heidestate. Cees Dijkhuizen: “De bewoners zijn erg tevreden over de zelfstandige woonruimte, gecombineerd met zorg op maat. We gunnen dat ook de mensen die op de wachtlijst staan. Daarom wil het CDA dat de gemeente actief meedenkt bij het vinden van een locatie voor uitbreiding op ’t Harde”.

Naast Heidestate is Careander in de gemeente Elburg ook actief met een werkboerderij, wooncentrum De Steenrots, dagbestedingslocaties Shalom en Trefpunt en de winkel Net effe anders.

Kandidaat-raadslid Rinus Hofstede: “Zorg voor elkaar is een speerpunt van het CDA. We willen dat er voldoende woonzorgcentra zijn, zodat mensen niet hoeven te verhuizen naar een andere gemeente om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Het CDA kiest voor zorg op maat in een vertrouwde omgeving”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.