13 september 2021

CDA gemeente Epe: wel CDA maar lokale thema`s (altijd) leidend!

In de gemeenteraad van de gemeente Epe zitten ‘landelijke’ partijen en niet ‘landelijke partijen’. Soms krijgen wij de vraag waarom landelijke partijen in de gemeenteraad zitten, het gaat toch alleen maar over lokale onderwerpen en mogen deze partijen dan wel een eigen afweging maken?

Dat klopt, wij hoeven alleen maar te besluiten over onderwerpen die binnen de gemeente Epe spelen. De reden dat wij als lokaal CDA gemeente Epe lid zijn van de landelijke partij, heeft te maken met de uitgangspunten van het landelijke CDA die goed bij ons als persoon passen. Het “zorgen voor elkaar” is zo’n uitgangspunt dat bij ons past. “Rentmeesterschap, proberen de aarde beter achter te laten voor de volgende generatie”, spreekt ons ook erg aan. Vanuit deze waarden proberen we beslissingen te nemen in de lokale politiek.

Daarnaast hebben we natuurlijk contact met CDA’ers in de gemeenten om ons heen, op provincie-niveau (Arnhem) en in Den Haag. Ook dat kan wel eens makkelijk of nodig zijn.

Wij zijn het in het CDA gemeente Epe niet altijd eens met de keuzes die het CDA in Den Haag maakt. Zo verschillen wij bijvoorbeeld van mening met de fractie in Den Haag over de opening van vliegveld Lelystad. Wij vinden de opening van Lelystad overlast gevend en bovendien onnodig. Daarom blijven we strijden TEGEN de opening van dit vliegveld! Gelukkig kan dit binnen het CDA en is er voldoende respect voor elkaar om van mening te verschillen.

Kortom, vanuit de waarden van het CDA maken we onze keuzes binnen de lokale politiek en dat doen we met veel energie en enthousiasme!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.