15 december 2017

CDA-programma is klaar

CDA-programma is klaar Gepubliceerd:

donderdag 14 december 2017 21:50 | Geschreven door Redactie | Afdrukken | E-mail ‘Het CDA vindt het heel belangrijk om inwoners zoveel mogelijk te betrekken bij plannen en ideeën’, aldus de partij in een persbericht. ‘Daarom wil het CDA graag van de inwoners horen welke standpunten zij willen zien in het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Om inwoners hierover zoveel mogelijk mee te laten spreken, heeft het CDA gemeente Epe succesvolle inspraakavonden georganiseerd  en een enquête gehouden op sociale media.

Ruim 200 mensen hebben hierop gereageerd. Een paar resultaten: -    Driekwart vindt dat de gemeente een actieve rol moet spelen bij het herverkavelen van leegstaande winkels in de dorpscentra. -    Het meer betrekken van de jeugd bij de ouderen en andersom kan op veel steun rekenen. -    En maar liefst 89% vindt dat de buurt mee moet beslissen over de inrichting van plantsoenen, speeltuinen en pleinen. Slechts 4% vindt van niet. Deze zaken komen terug in het nieuwe verkiezingsprogramma. Een paar andere nieuwe ideeën uit dit programma zijn:

-    (Nieuwe) evenementen worden actief ondersteund door een garantiefonds en hulpmiddelen. -    Werkzoekenden die 64 jaar zijn en vrijwilligerswerk doen worden vrijgesteld van een sollicitatieplicht. -    Jongeren en bedrijfsleven leren elkaar beter kennen door contacten en stages, hier hebben beide partijen voordeel van. -    Het vliegveld Lelystad mag pas open na de herindeling van het luchtruim. In het verkiezingsprogramma zijn deze punten en nog veel meer opgenomen.

Hierin staat waar CDA gemeente Epe zich de komende vier jaar voor in wil zetten. Samen met een sterke kandidatenlijst is hiermee het CDA klaar voor de verkiezingen op 21 maart’, aldus het CDA Het volledige programma is hier te lezen.CDA-programma is klaar

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.