18 september 2019

Paravluchten vliegveld Teuge

Vliegveld Teuge: paravluchten blijven ten oosten van de A50!

Op de markt in Vaassen bereikten ons klachten van inwoners over vliegtuiglawaai vanuit Teuge in Vaassen-Noord. Gesprek met de klager leverde op dat het met name ging om paravluchten die op zondag over Vaassen-Noord vliegen.Nu is het niet zo dat er in Vaassen in het algemeen klachten zijn over Teuge.

Om die reden heeft het lokale CDA gekozen voor een low profile benadering. Snel bleek dat het provinciale CDA niet iets kan betekenen op dit moment (pas bij een hernieuwde vergunningverlening).

Om die reden heeft ondergetekende  contact opgenomen met de directie van Teuge. Met het hoofd van het paracentrum is een uitgebreid gesprek geweest waarin we hebben aangegeven dat het belangrijk is tijdig op klachten te reageren. Immers hoe eerder er geluisterd wordt hoe meer escalatie kan worden voorkomen en daarmee het draagvlak onder het vliegveld behouden.

In dit gesprek is de afspraak is bevestigd dat de paravluchten ten oosten van de A50 blijven. Ter handhaving hiervan heeft het hoofd van het paracentrum zijn persoonlijke 06 nummer gegeven zodat klagers “live” kunnen bellen. Ook heeft het vliegveld de raad uitgenodigd voor een bezoek. Immers er gebeuren hele leuke dingen op Teuge zoals elektrisch vliegen. Het is goed dat wij daar als betrokkenen over in gesprek zijn!

Zo leidt een klacht tot nuttige dingen, mooi dat het lokale CDA ook daar iets mag betekenen!

Albert Oortgiesen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.