24 maart 2022

Persoonlijk bericht wethouder Erik Visser

Geacht bestuur, fractie en leden van CDA Epe,

Wat hebben we een fantastische verkiezingsuitslag gerealiseerd! Drie keer op rij hebben we winst weten te behalen die nu verzilverd is met een extra raadszetel. Daarnaast zijn we ook de grootste partij geworden van onze mooie gemeente! Iets wat je uniek kan noemen. Tegen de landelijke trends in en voor het eerst in decennia de grootste partij in de gemeente Epe. We staan er als Lokaal CDA goed voor. We hebben een mooie bestuurssamenstelling, betrokken leden en een goede fractie waar is vernieuwd en ervaren leden zijn gebleven.

De afgelopen jaren hebben we mooie resultaten weten te behalen. Onder meer door als fractie te luisteren en een open houding te hebben naar onze inwoners en samenleving. Ook als wethouder heb ik daar mijn steentje aan bijgedragen. In mijn eerste periode als wethouder waren er in mijn portefeuille de grote opgaven rondom de transities van de jeugdzorg en de participatie. We hebben dat samen met de raad en de ambtenaren goed kunnen laten landen. Ook zijn de contacten in die periode aangehaald met het bedrijfsleven en het onderwijs. Er is een economische visie opgesteld met een uitvoeringsplan en de gemeente is nauw gaan samenwerken met de schoolbesturen en de organisaties rondom de kindvoorzieningen. Ook in mijn tweede periode als wethouder hebben we samen veel weten te realiseren. Uiteraard ben ik niet volledig maar ik noem een paar voorbeelden: duurzaamheid heeft eindelijk voet aan de grond gekregen in Epe, we hebben verder geïnvesteerd in het onderwijs en het integraal huisvestingsplan voor de komende decennia is bijna gereed, Eekterveld IV gaat er komen, de bedrijfsterreinen op het Eekterveld en de Kweekweg willen we energieneutraal maken, we zijn gestart met vroegsignalering om inwoners te helpen als er financiële problemen dreigen te ontstaan, in de regio hebben we met het rijk en de provincie afspraken gemaakt over extra investeringen (zowel op economisch gebied als op het gebied van toerisme), er gaat een toeristisch opstartpunt komen bij de Cannenburgh, de financiën zijn op orde, samen met andere partijen en wethouders hebben we de verantwoordelijkheid genomen toen Nieuwe Lijn uit de coalitie stapte, etc., etc., etc.,…………..

Daar ben ik trots op. Trots als CDA’er, trots dat ik een klein radertje ben geweest bij al die gerealiseerde successen! Nu gaan we ons opmaken om eerst onze ideeën te delen met de informateur en vanzelfsprekend hopen we daarna deel uit te gaan maken van de nieuwe coalitie. Wat mij betreft met collegiaal bestuur dat een open houding heeft naar iedereen en met een akkoord dat ruimte biedt en niet dichtgetimmerd is.

Mijn kennis en ervaring wil ik graag bij die onderhandelingen inzetten. Ik zal in ieder geval niet terugkeren als wethouder. Een beslissing die ik met het verstand heb genomen en in mijn hart ook best wel pijn doet. Ik mag aannemen dat u heeft gezien dat ik enorm geniet van het openbaar bestuur. 12 jaar geleden ben ik de raad ingegaan en was ik net gestart als ondernemer. 4 jaar later werd ik wethouder en ben van een afstand bij mijn onderneming betrokken gebleven. Nu is het de tijd om VCM Kredietverzekeren naar een volgende fase te brengen. Dit is niet te combineren met het wethouderschap. Een terugkeer in de toekomst in het openbaar bestuur houd ik voor mezelf in ieder geval open. In de wetenschap dat het CDA Epe goede kandidaat-wethouders klaar heeft staan, kan ik met vol vertrouwen nu wat afstand nemen van de lokale politiek.

Als CDA’er blijf ik betrokken en vanzelfsprekend zal ik deze bestuursperiode met vol enthousiasme afronden. Ik ben enorm dankbaar dat ik 4 jaar raadslid heb mogen zijn, 8 jaar wethouder ben geweest en dat ik met een enorm fijn team van collega’s (ambtenaren en bestuurders), fractie- en raadsleden en het bestuur van het CDA Epe heb mogen samenwerken en de ruimte heb gekregen van mijn gezin.

Hartelijke groeten en hopelijk zien we elkaar komende zaterdag,

Erik Visser

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.