11 januari 2020

Meer laadpalen voor elektrische auto’s

De gemeente gaat het aantal oplaadpalen voor elektrische auto’s in de binnenstad uitbreiden.
Op dit moment zijn er 24 oplaadpunten in de binnenstad. Dit aantal gaat tot 2025 toenemen met 60 stuks tot 84 oplaadpunten. Ook buiten de binnenstad komen er oplaadpalen bij. Het is de bedoeling dat we in 2025 zo’n 700 laadpalen hebben in de gemeente Harderwijk. Deze oplaadpunten zijn bedoeld voor bewoners, bezoekers en werkenden in de binnenstad.

In december 2018 heeft de raad hiervoor de motie “openbare laadpalen voor elektrische auto’s” aangenomen. Ook wij zijn voorstander van deze uitbreiding. In deze motie wordt de ambitie uitgesproken om het aantal oplaadpunten aan te laten sluiten bij de landelijke ambitie voor wat betreft de groeiende trend voor elektrisch rijden. In deze motie hebben wij het College verzocht met een plan van aanpak te komen en afgelopen december is deze in de commissie Beleid Algemeen besproken.

Momenteel kan er alleen een paal geplaatst worden als deze door een inwoner van de gemeente wordt aangevraagd. Voor bezoekers van Harderwijk wordt het dan lastig zijn/ haar auto op te laden. Met deze uitbreiding wordt Harderwijk aantrekkelijk om een tussenstop te maken en tijdens het opladen de stad te bezoeken.  Op deze manier dragen we bij aan een gastvrij en duurzaam Harderwijk; dat vinden wij goed voor elkaar.

Andrea Oosting - Klock

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.